Cocktailpalat ja muut suolaiset pikkuherkut sopivat täydellisesti vappupiknikille tai brunssille. Jos sää suosii vappuna, pakkaa perunasalaatti, suolaiset sillipatongit, kuohuva ja muut herkut koriin ja suuntaa piknikille.
Cocktail-lihapyörykät ja avokadokastike
1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa
1 dl (50 g) Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
1/2 rkl öljyä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl basilikaa tai oreganoa
noin 1 dl Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
tai
1/2 dl kapriksia
Avokadokastike:
2 kypsää avokadoa
2 tomaattia
1/2 sipulia
1/2-1 tuoretta chilipalkoa
1/2 sitruunan mehu
1/4 tl suolaa
1-2 valkosipulinkynttä
Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit tai kaprikset. Kypsennä sipulikuutioita mikrossa tilkassa öljyä noin minuutti.