Vappuaattona sateita, vappupäivänä aurinkoa etelään ja länteen

Etelässä ja lännessä tulee vappuaattona sadekuuroja, vappupäivänä paistaa laajalti aurinko. Pohjoisessa ja osittain idässä vapunaika on viileä ja sateinen. Lapissa osa sateista tulee lumena tai räntänä.

Vappuaaton sää on vaihteleva. Aamun ja päivän aikana sateita liikkuu lännestä itään. Maan etelä- ja keskiosassa sateet muuttuvat iltapäivällä kuurosateiksi ja välillä on poutaa. Pohjoisen sateet ovat yhtenäisempiä ja Lapissa sataa paikoin myös räntää tai lunta.

– Vappuaattoon kannattaa varautua sadesuojalla ja lämpimillä vaatteilla koko maassa. Maan etelä- ja keskiosassa sadekuurot voivat olla rankkoja, ukkoset ja rakeetkin ovat mahdollisia. Tuuli on navakkaa etelä- ja länsirannikolla. Yö on kylmä koko maassa, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Vappuaaton lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa sadekuuroissa viidessä asteessa, auringon pilkahtaessa kymmenen asteen tienoilla. Pohjoisessa on vain muutama plusaste. Vappuyönä lämpötilat ovat laajalti lähellä nollaa.

Etelässä ja lännessä aurinkoinen vappupäivä

Sää poutaantuu vappupäiväksi osassa maata.

– Vappupäivä on etelässä ja lännessä melko aurinkoinen, pohjoisessa ja idässä tulee edelleen sateita, osittain räntää, sanoo Aleksi Jokela.

Myös vappupäivä on tuulinen. Lämpötilat kohoavat auringossa maan eteläosassa 10-13 asteeseen. Länsituuli viilentää säätä lännessä ja siellä ollaan alle kymmenessä asteessa. Idässä lämpötilat ovat 5-10 asteessa, pohjoisessa 0-5 asteessa.

Tänä vuonna vappua vietetään hieman tavanomaista viileämmässä säässä, etenkin pohjoisessa.

Vapun paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutkan löydät MTV3:n sääsivustolta.

Katso vapun alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja