Mainos

Vapise Urho, tässä tulee Polaris – suomalainen jäänmurtajauutuus ottaa myös luonnon huomioon

2:01

Uusin suomalainen jäänmurtaja Polaris on valmis aloittamaan työt heti, kun Itämerellä on jäätä murrettavaksi.

Polaris on rakennettu Arctechin Helsingin telakalla.

– Me olemme rakentaneen 60 prosenttia maailman jäänmurtajista, joten on myös loogista, että rakensimme myös ensimmäisen nesteytettyä maakaasua LNG:tä käyttävän jäänmurtajan, sanoo Arctech Helsinki Shipyardin toimitusjohtaja Esko Mustamäki.

Nyt telakan tilauskannassa on viisi alusta, joiden arvo on noin 600 miljoonaa euroa. Juuri nyt yksinkään niistä ei ole kaasukäyttöinen, mutta luottamus erikoisosaamiseen on vahva.

– Selvästi kaasukäyttösten alusten kysyntä on kasvussa ja uskon, että myös arktiselle puolelle niitä rakennetaan jatkossa.

Aluksen omistavan Arctian toimitusjohtaja Tero Vauraste kehuu, että Polaris päihittää jopa yhtiön laivaston parhaana murtajana pidetyn Urhon.

Laivatilausten lisäksi Suomessa havitellaan yhteistyötä jäänmurrossa Kanadan kanssa. Iso este poistui, kun Kanada ja EU pääsivät sopuun vapaakauppasopimuksesta.

– Kanadan rannikkovartiostolla on kova tarve uuteen jäänmurtajakapasiteettiin ja toivomme, että mahdollinen yhteistyö helpottuisi vapaakauppasopimuksen myötä, toteaa Vauraste.

– Vielä ei sopimuksia ole allekirjoitettu mutta kovasti työskentelemme niitten eteen.

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.