Mainos

Vapaavuori haluaa Helsinkiin lisää pieniä asuntoja

Asuntoministeri Jan Vapaavuori on vahvasti sitä mieltä, että asuntorakentamisessa ollaan suuruudenhulluuuden tiellä. Vapaavuori ylistää MTV:n Huomenta Suomessa kaupunkirakenteen tiivistymistä, mutta kritisoi liian suurien asuntojen rakentamista ja tonttipulaa.

Asuntoministeri tunnetaan jo kriittisestä suhtautumisestaan suuriin kauppakeskushankkeisiin, joita on vireillä ympäri Suomea.

- Aivan liikaa on rakennettu vääränlaista asuntokantaa. Ne asunnot, jotka ovat myymättä, ovat liian isoja ja väärillä paikoilla. Jos rakennettaisiin enemmän yksiöitä ja kaksioita, asuntoja ei jäisi ollenkaan niin paljon myymättä ja myyntiajat olisivat lyhyempiä.

Hän korostaa, että rakentamisen tarpeet ovat erilaisia eripuolilla Suomea.

- Kaikki suomalaiset eivät ole lapsiperheitä jotka haluavat vähintään 150 neliötä. Puolet helsinkiläisistä ovat yksineläjiä, joten myös puolen asunnoista täytyy olla pieniä asuntoja!

Vapaavuori sanoo, että vaikka vapaarahoitteinen asuntotuotanto voi hiipua, niin vuokra-asuntotuotanto tulee lisääntymään.

Rakentamisessa Vapaavuori sanoo suurimman ongelman olevan tonttipula.

- Kaupungin keskeisin velvollisuus on pitää huolta siitä, että tonttimaata on riittävästi.

Vapaavuoren ennustus piti paikkansa?

Kauppalehti otsikoi tänään pääjutussaan: "Moni kaupan hanke on jäämässä ilman rahoittajaa". Jutussa puhutaan myös kauppakeskusten ylitarjonnasta, josta Vapaavuori on varoitellut jo pitkään.

- Kauppakeskuksia on rakenteilla liikaa. Ei riitä ostajia eikä kysyntää. Viimeinkin muutkin ovat päätyneet samaan johtopäätökseen kuin minä, Vapaavuori kommentoi.

Nykyiset kauppakeskushankkeet kattavat lähes koko Suomen. Vapaavuori uskoo, että vain murto-osa niistä voi toteutua.

- Me emme voi hyväksyä, että kauppakeskukset rakennetaan kaupunkirakenteen ulkopuolelle ja uhkaavat näin lähikauppojen ja pienyrittäjyyden tulosta, hän kritisoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.