Mainos

Vapaaottelija Amirkhani pysäytti ammattivarkaat – kahdelle bosnialaismiehelle vankeustuomio

1:43

Makwanin taltuttama bosnialainen ja toinen Suomessa asuva bosnialaistaustainen mies saivat Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vankeustuomiot.

MTV kertoi keväällä, miten vapaaottelija Makwan Amirkhani yhdessä veljensä kanssa taltutti murtovarkaat tuttavansa kotona Raisiossa. Asunnossa oli tapahtumahetkellä yksin 13-vuotias poika, kun murtovarkaat iskivät.

Kaksi miestä tuomittiin murtosarjasta vankeuteen. Bosnialaismies sai vuoden ja 10 kuukauden ehdottoman tuomion, toinen murtosarjaan osallistunut vuoden ja kahden kuukauden tuomion.

Oikeus totesi yksityisasuntoihin kohdistuneiden varkauksien olevan vakavia rikoksia ja ne aiheuttivat asianomistajille huomattavaa vahinkoa. Miehet tuomittiin myös vahingonkorvauksiin.

Tämän lisäksi bosnialaismiehen todettiin syyllistyneen Makwanin ja hänen veljensä pahoinpitelyyn.

Murtoisku Bosnian itsenäisyyspäivänä

Varkaat iskivät Amirkahanin bosnialaisen tuttavaperheen kotiin juuri Bosnian itsenäisyyspäivänä, jolloin perheen vanhemmat olivat iltajuhlissa. Varkaat tiesivät, että asunnossa asuisi perhe, joka todennäköisesti juhlisi Bosnian itsenäisyyspäivää.

13-vuotias poika soitti murtovarkaiden tunkeutumisesta ensin isälleen. Perheen isä soitti Amirkhanin veljeksille, koska tiesi saavansa heiltä varmasti ja nopeasti apua. Isä totesi oikeudessa, että Amirkhanit antaisivat vaikka henkensä toisen puolesta.

Toinen miehistä syyllistyi oikeuden mukaan varkaita taltuttaneiden Amirkhanien pahoinpitelyyn.

Makwan Amirkhanin veli sai jalkaansa terassipenkin, josta tuli hänen sääreensä haava. Häntä huidottiin myös 30 sentin pituisella ruuvimeisselillä.

Apuun rientänyt Makwan sai ruuvimeisselistä iskun kaulaan sekä sääreen. Veli sai kaksi iskua käsiin ja yhden iskun selkään.

Tämän jälken Makwan sai kaadettua toisen varkaan maahan, mutta toinen miehistä onnistui pakenemaan.

Tuomio pahoinpitelyistä

Pahoinpitelyistä tuomittu yritti syyttää Amirkhaneja liiallisesta voimankäytöstä, mutta tämä ei mennyt läpi.

Amirkahnit käyttivät oikeuden mukaan vain jokamiehen kiinniotto-oikeutta ja kohtuullista voimankäyttöä suojellakseen alaikäistä poliisin tuloon saakka. Oikeuden mukaan oli vaarana, että 13-vuotiasta poikaa kohtaan kohdistettaisiin väkivaltaa.

Makwan kertoi Raision yöllisistä tapahtumista aiemmin MTV Uutisille näin.

"Sitten varas alkoi huitoa veljeä ruuvimeisselillä, silloin täräytin häntä: PAM! Täällä ei tarvita Batmania, koska täällä olen minä."

Makwan Amirkahni toi tapauksen julkisuuteen kirjoittamalla tapauksesta Facebook-sivuillaan. 

Makwan ei halunnut kommentoida miesten saamaa tuomiota millään tavalla MTV Uutisille.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Tuomiosta kertoi eilen ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.