Vantaalaisessa ammattiopistossa turberkuloositapaus – terveydenhoitaja ottaa yhteyttä altistuneisiin

Vantaan ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteessä yhdellä ihmisellä on paljastanut tarttuva keuhkotuberkuloositapaus. Oppilaitos kertoo tapahtuneesta verkkosivuillaan.

Tartunnan saanut on voinut altistaa muita tartunnalle joulukuussa. Kaupunki ja koulu ovat yhdessä kartoittaneet tilanteen ja altistuneet. Terveydenhoitaja ottaa altistuneisiin yhteyttä kirjeellä.

Oireettomat eivät tartuta

Altistuneet ohjataan tutkimuksiin mahdollisen tuberkuloositartunnan selvittämiseksi. Oireettomat altistuneet eivät tartuta tautia eteenpäin ja voivat elää aivan normaalisti.

Tuberkuloosi leviää sairastuneen ihmisen puhuessa tai yskiessä tuberkuloosibakteereita leviää ilmaan. Samassa sisätilassa, esimerkiksi huoneessa, oleskeleva ihminen voi saada bakteereita keuhkoihinsa hengitysilman mukana ja saada näin tartunnan.

Tuberkuloosi ei tartu helposti, altistuneista vain noin kolmasosa saa tartunnan. Tuberkuloositapauksesta uutisoi aiemmin Yle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja