Mainos

Vanki pakeni Turun vankilasta: "Kyllä se on vaatinut aikamoista teknistä kekseliäisyyttä"

Turun Saramäen vankilasta pakeni vanki maanantain vastaisena yönä. Vanki saatiin kiinni kolme tuntia kestäneen karkumatkan jälkeen.

Pako tapahtui kello kolmen aikaan aamuyöstä.

Iltalehden tietojen mukaan vanki olisi irrottanut kolmannen kerroksen ikkunan, laskeutunut lakanoiden avulla ja kivunnut muurin yli.

Turun vankilan johtaja Juhani Järvi ei kuitenkaan vahvista pakenemistapaa. 

– En tässä vaiheessa halua ottaa tarkemmin kantaa siihen, miten pakeneminen on tapahtunut. Nämä ovat salassapidettäviä turvallisuustietoja.

– Sanotaanko niin, että kyllä se on aikamoista teknistä kekseliäisyyttä ja myöskin fyysisiä ominaisuuksia vaatinut. Aika poikkeuksellinen suoritus, Järvi kertoo MTV Uutisille.

Henkilökunta ei ehtinyt estää

Vankilan henkilökunta havaitsi paon, mutta he eivät ehtineet estämään sitä.

– Sen verran nopeasti se tapahtui, Järvi sanoo.

Vanki saatiin kiinni vankilan lähialueelta kolme tuntia kestäneen pakomatkan jälkeen. Karkuri oli tuomittu pitkään vankeusrangaistukseen törkeistä huumausainerikoksista.

– Ei ole tiedossa, että paon aikana olisi mitään merkillistä ehtinyt tapahtua. Vanki on 25-35-vuotias mies ja hänellä oli aika kohtuullisen pitkästi sitä vankeusaikaa vielä jäljellä. Tämä tapahtui vasta tuomion alkuvaiheessa, Järvi kertoo.

"Seuraamukset eivät ole kovinkaan merkittäviä"

Vankilapako aiheuttaa Turun vankilan turvajärjestelyihin jonkinlaisia muutoksia.

– Nyt tutkitaan ja selvitetään tapaus yhteistyössä poliisin kanssa. Koko asia selvitellään hyvin tarkkaan ja teemme sellaisia toimenpiteitä, ettei tämä tapahtuisi toista kertaa, Järvi toteaa.

Vangin karkaamisesta tehdään poliisille tutkintapyyntö, jonka myötä tapaus etenee syyttäjälle ja edelleen tuomioistuimen ratkaistavaksi. Vankilan johtajan mukaan karkaamisesta ei aiheudu kovin suurta sanktiota vangille.

– Tästä voin sen verran sanoa, että kun ei ole käytetty tai yritetty käyttää minkäänlaista väkivaltaa, niin seuraamukset eivät ole kovinkaan merkittäviä. En osaa rangaistusasteikkoon ottaa tarkemmin kantaa.

– Yleisesti pakoihin liittyy usein muuta rikollisuutta, jos jotain on esimerkiksi rikottu tai anastettu paon aikana. Itse karkaamista ei Suomen rikosoikeusjärjestelmässä katsota kovin vakavaksi teoksi, Järvi sanoo.

Katso aiemmat vankiloihin liittyvät videomme:

3:47


1:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.