Vanhemmuuden merkittävimmät hetket: 5 asiaa, jotka lapsesi tulevat sinusta muistamaan

Vanhemmat ovat lapsilleen maailman tärkeimmät ihmiset, mutta mistä asioista lapset todella tulevat vanhempansa muistamaan?

1. Kun sait heidät tuntemaan olonsa turvalliseksi – tai turvattomaksi

Lapset ovat haavoittuvaisia ja he kaikki kaipaavat suojelusta. Lapset tulevat muistamaan hetket, kun häädit möröt pois heidän sänkyjensä alta tai rauhoittelit heitä sylissäsi painajaisten jälkeen. Mutta he tulevat myös muistamaan ajat, kun he pelkäsivät sinua. Lapset todennäköisesti näkevät vanhempansa joskus vihaisina, mutta varmista, että niinäkin hetkinä lapsi voi kokea olevansa turvassa kanssasi.

2. Kun he saivat jakamattoman huomiosi

Lapset mittaavat rakkauttasi heitä kohtaan antamasi huomion perusteella. Heidän mieliinsä painuvat erityisesti ne hetket, kun lasket puhelimesi ja liityt pehmolelujen sekaan teekutsuille tai lähdet mukaan hyppimään trampoliinille. Ota itsellesi aikaa tehdä pieniä, mutta lastesi kannalta merkittäviä tekoja heidän kanssaan. Nämä muistot kestävät pitkään – Facebookiin ehtii myöhemminkin.

3. Kuinka kommunikoit puolisosi kanssa

Lapset muodostavat käsityksensä rakkaudesta paljolti sen perusteella, miten heidän vanhempansa kohtelevat toisiaan. Pyri antamaan heille sellainen kuva rakkaudesta ja avioliitosta, että hekin haluavat mennä jonain päivänä naimisiin. Luo heille turvaa siitä, että he näkevät äidin ja isän olevan sitoutuneessa, rakastavassa suhteessa.

4. Rohkaisusi ja kritiikkisi

Lapsen sydän on kuin pehmeä sementti, johon varhaisen elämän kokemukset kovettuvat pysyvästi. Lapset perustavat identiteettinsä, kykynsä ja jopa omanarvontunteensa siihen, miten puhut heille näinä tärkeinä kehitysvuosina. Vanhempana tehtävänäsi on korjata ja pitää kuria, mutta muista myös kehua, rohkaista ja vahvistaa lapsen hyviä puolia.

5. Perheenne tavat ja perinteet

Lapset rakastavat spontaanisuutta, mutta he tarvitsevat myös paljon ennustettavuutta arkeensa. He kiintyvät vahvasti perheenne tapoihin, kuten viikoittaiseen saunailtaan, vakiomatkakohteeseen tai tapaan viettää syntymäpäiviä. Luo tarkoituksella joitain tapoja ja perinteitä, mitä lapsesi voivat sitten aikanaan jatkaa omien lastensa kanssa.

Ilahduta lastasi lettikampauksella! Katso videolta, kuinka suositut Frozen-elokuvan kampaukset syntyvät.

Lähde: Time

Lue myös:

    Uusimmat