Vanhasta sementtivalimosta moderni koti: keittiöremontin toteutus

Vanhan sementtivalimon saneeraus on ollut hyvin mittava urakka varsinkin talotekniikan osalta. Kaikki viemäröinnit - vesijohtovedot, ilmanvaihdot ja jopa koko lämmitysjärjestelmä - ovat menneet uusiksi. Voisi melkein sanoa, ettei vanhasta ole jäljellä kuin runko.

Myös tilajakauma muuttui kokonaan. Asukkaiden mukaan on silti pysytty aivan perinteisessä, hyväksi koetussa ratkaisussa. Alakerrassa sijaitsevat pesutilat, sauna ja kodinhoitotilat, ns. sisääntulokerroksessa keittiö, oleskelutila ja ruokailutila. Yläkerta on rauhallinen kerros, siellä sijaitsevat makuu- ja leikkihuoneet.

Ullakkokerros on myös otettu käyttöön. Perheellä oli selvä tarve vierashuoneelle ja sen lisäksi ullakolle rakennettiin sen lisäksi toinen lämmitetty huone, josta piti alun perin tulla varasto. Kun työ nyt alkaa valmistua, se näyttää kuitenkin niin hyvältä, ettei sitä taidakaan raaskia pelkäksi varastoksi laittaa.

Mitkä olivat keittiön suhteen suunnittelijan suurimmat haasteet?

- Vanha talo luo omat ongelmansa, myöntää Petra-keittiöiden suunnittelija Elina Kivimäki.

- Esimerkiksi yksi palkki löytyi sellaisesta paikasta, että alkuperäistä suunnitelmaa oli muutettava. Keittiöön piti myös tulla joku ilmastointiin liittyvä komponentti, mutta se ei sitten toteutunutkaan. Lopulta kuitenkin päästiin yhteisymmärrykseen niin talon kuin toisten tekijöidenkin kanssa.

Emännän lähtökohta keittiösuunnittelussa oli varsin yllätyksellinen. Perintönä saadulle, kauniille purkkisarjalle oli saatava arvoisensan mukainen ympäristö.

- Kivitasot oli yksi, mitä ehdottomasti halusimme. Tärkeänä pidettiin myös turvallisia kodinkoneita lasten takia. Niiden haluttiin myös olevan viimeistä huutoa.

Remontin aikataulu on pitänyt varsin hyvin. Keittiökalusteita asennetaan parhaillaan. Kaapistoiksi valittiin kirsikkapuinen malli, jossa on melko suoralinjaiset peiliovet. Kosteusturvasta huolehditaan kosteudenkestävillä levyillä sekä säädettävillä irtojaloilla, joilla rungot saadaan sopivasti irti lattiasta.

Tilana tämä keittiö on varsin suuri. Se jakautuu kahteen osaan. Toiminnallisella puolella sjaitsevat liedet, vesipisteet ja kylmäkoneet. Ruokailutilassa on kalusteita myös säilytystä varten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja