Vanhanen: Median kiinnostus yksityiselämästäni jo sairaalloista

Pääministeri Matti Vanhanen kokee median kiinnostuksen yksityiselämäänsä kohtaan jo sairaalloiseksi.

Pääminitseri Matti Vanhanen odottaa päätöstä korkeimmalta oikeudelta, että onko hänen yksityisyyttään loukattu Susan Ruususen kirjoittamalla kirjalla Pääministerin morsian. Vanhanen on kokenut poliitikkona yksityiselämänsä tarkan seuraamisen kovasti rasittavana asiana. Hän kuvailee median kiinnostusta yksityiselämäänsä kohtaan jo sairaalloiseksi.

– Yksityiselämään näillä (kohuilla) on vaikutusta, sillä tämä vähän sairaalloinen kiinnostus yksityisyyteeni on levinnyt, Matti Vanhanen kertoo Viihdeuutisille.

– Tämä on kuitenkin ihan työhön liittyvää, ei sitä kannata henkilökohtaisesti ottaa. Kun olen puheenjohtaja-pääministeri, niin sen vuoksi varmaan olen tämän kohteena, mutta sen vuoksi sen parhaiten varmasti kestänkin.

Susan Ruususen kirjoittamasta Pääministerin morsian –kirjasta Vanhanen odottaa korkeimman oikeuden päätöstä siitä onko hänen yksityisyyttään loukattu. Päätös todennäköisesti tulee kevään aikana.

– Parhaillaan korkein oikeus käsittelee yhtä juttua. En voi ottaa kantaa siihen, sillä korkein oikeus tekee ratkaisunsa itse. Sen jälkeen meillä on sitten oikeustapaus siitä, että miten suhtaudutaan yksityiselämän loukkauksiin. Odotellaan KKO:n kanta. Olipa se kumpaan suuntaan tahansa, niin sillä on merkitystä onko politiikassa mukana olevilla jonkinlaista henkilökohtaista rauhaa vai ei.

Miten kohut ovat vaikuttaneet henkiseen olotilaanne?

– Ei se vaikuta mitenkään , sillä olen tottunut tällaiseen. Ei näitä asioita mitata otsikoiden leveyksillä. Jos ne rupeavat häiritsemään, niin sitten ei kannata lukea.

Milloin muutatte kihlattunne kanssa yhteen?

– Ei näistä asioista etukäteen spekuloida millään tavalla.

(MTV3-JARI KUPIAINEN)

Katso Matti Vanhasen haastattelu MTV3 Katsomo -palvelusta!

Lue myös:

    Uusimmat