Mainos

Vanhanen innostui hallitusneuvotteluista: "Huomattavasti miellyttävämpi tapa kuin aikanani"

Hallitusneuvottelut jatkuivat aamulla ainakin pinnalta katsoen hyväntuulisissa tunnelmissa. Puolueiden puheenjohtajat vakuuttivat yksi toisensa jälkeen, että hyvässä hengessä edetään ja työryhmien työ on valmistumassa aikataulussa keskiviikoksi.

– En usko suuriin linjaeroihin ja riitoihin. Nyansseista toki keskustellaan, mutta uskon, että peruslinjasta päästään yhteisymmärrykseen, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan työ jatkuu 5-7 strategisen tavoitteen valitsemisella. Tavoitteena on määritellä asiat, joilla hyvinvointiyhteiskunta saataisiin päivitettyä nykyaikaan. Myös eilen tehtyä visiota hiotaan edelleen.

Myös työryhmien työ jatkuu edelleen. Niissä pohditaan EU-, maahanmuutto- ja ulko- ja turvallisuuspoliittisia asioita. Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan työryhmien työ etenee itsenäisesti eikä niissä "ole tarvinnut lähteä ramppaamaan".

Ulko- ja turvallisuuspoliittisia asioita pohtiva työryhmä aloitti työnsä vasta eilen illansuussa. Soinin mukaan sen työn pohjana on Ilkka Kanervan työryhmän näkemys, jonka lisäksi kirjattaneen jotain muun muassa Natosta ja kehityspolitiikasta.

Hallitusneuvotteluihin osallistuu myös entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), joka kiitteli Sipilän vetämien neuvottelujen tyyliä.

– Tämä on huomattavasti miellyttävämpi tapa kuin minun aikanani, Vanhanen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.