Vanhan kivirakennuksen ulkomaalaus

Morjens Reiska! Ongelmana olisi vanhan 30-luvulla rakennetun kivirakennuksen ulkomaalaus. Seinä on rapattu ja kalkkipitoinen. Seinä on maalattu Tikkurilan ohjeiden mukaan 70-luvulla, ja silloin maalina käytettiin lateksia. Maali on irronnut "lämpäreinä" ja on erittäin epäsiistin näköinen. Mikä neuvoksi, kun haluaisin kunnostaa ulkoseinäni edullisella ja kestävällä tavalla?
Rakentaminen on siitä ihmeellistä, että se mikä tänä päivänä on oikein, saattaa parinkymmenen vuoden kuluttua olla jopa surkuhupaisaa. Kyllä seinästä olisi lateksi saatava pois keinolla millä hyvänsä ja sen jälkeen kalkkimaali tuntuisi järkevältä vaihtoehdolta.

Se millä vanhan maalin saa pois profiloimatta haurasta kalkkirappausta liiaksi onkin toinen juttu. Onko se keinona varovainen hiekka-, lasi-, tai joku muu puhallus? En suoraan sanottuna osaa vastata tähän. Neuvoisin kuitenkin kaikesta huolimatta kääntymään luottamuksella Tikkurilan teknisen neuvonnan puoleen. Uskoisin sieltä löytyvän parhaat ohjeet työn suorittamiseksi. Yleensä tämä palvelu on maksutonta.

Lue myös:

    Uusimmat