Mainos

Vanha omakotitalo Sipoossa

Soma lautaverhoiltu omakotitalo seisoo korkealla rinteessä ja katselee Sipoolaiselle pellolle. Paljon on muuttunut siitä päivästä kun ylpeä emäntä esitteli talo-ostostaan ystäville ja sukulaisille samppanjan ja leivoksien kera.

Vuonna 1958 rakennettu, silloin mineriitti- päällysteinen talo oli muiden mielestä ankea ja lisäksi liian suuri projekti vasta eronneelle kahden lapsen äidille. Mutta kuinka väärässä he olivatkaan! Jo ulkopuoli sen todistaa, mutta mennään sisälle ihanaan pikkuiseen taloon, jonka tunnelma on lämmin ja kodikas.

Olohuoneessa ei ole tv:tä vaan takka, tulta tuijotellessa elämä rauhoittuu.

Hevosia sisustuksessa

Emännän suuri rakkaus on hevoset ja niitä on eripuolella kotia erilaisina versioina. Käytännössä kaikki kalusteet ovat vanhoja, mitään suuria hankintoja huonekalukaupoista ei tehty. Moni kaluste on peritty ja antiikkia ja vanhat tavarat kiehtovat emäntää muutenkin.

– Antiikki on käytössä ja käyttöä varten, hän sanoo. Rakkaita asioita ovat myös kynttilät, joita poltetaan paljon läpi vuoden.

Olohuoneen seinällä on rakkaalta isoäidiltä peritty taulu. Isoäiti oli emännälle hyvin rakas ja tärkeä ihminen, joka harrasti taiteita ja tauluja. Usein hän kysyi lapsenlapseltaan, mikä hänen tauluistaan tätä miellytti eniten. Vastaus oli aina sama: ukin huoneen seinällä oleva sota-aiheinen kuva.

Lopulta ihastuksen syy lienee ollut se, että kuvassa on hevosia. Joka tapauksessa taulu on nyt olohuoneessa kunniapaikalla. Emännän suosikki paikka on valoisassa nurkkauksessa muhkean korituolin syleilyssä.

Keittiöstä näkee, että ruoka ja ruoanvalmistus kiinnostavat. Kauniita ja käytännöllisiä yksityiskohtia on joka paikassa. Erilaiset astiat ja muut kattaustarvikkeet ovat isännän harrastus. Ruokahetki on perheen laatuaikaa. Sen tekemisestä vastaavat sekä isäntä että emäntä ja ruokapöytä katetaan kauniisti vanhalle antiikkipöydälle. Ruokapöydän tuolit ovat perintöä rouvan kotoa.

Pubijakkaroita ja isoukin lipasto

Kapea vanha pöytä ikkunan ääressä on kouluikäisten tyttärien läksyjen lukupaikka. Ja sitä se on ollut ennenkin. Samaisen tammipöydän ääressä emäntä ja tämän kaksoissisar tekivät koulutöitään lapsuuden kodissa. Hauskat jakkarat ovat ylijäämää paikallisen pubin remontista.

Kaunis lipasto on emännän ukin isoisän tekemä ja tietysti erityisen rakas. Peili seinällä on uusi hankita ja sen edessä on vähän uutta ja vähän vanhaa kauniissa sopusoinnussa.

Eteisen portaikkoa on remontin yhteydessä vähän avattu. Koristeellinen portaikko johtaa yläkertaan, jossa ovat makuuhuoneet. Aikuisten makuuhuone on romanttinen. Paljon tyynyjä, osa niistä denimiä, josta emäntä erityisesti pitää. Kaapissakin on kerättynä rutkasti vanhoja farkkuja, joista vielä yhtenä päivänä valmistuu hieno päiväpeitto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.