Valtteri Bottasta uhkaa puhtaan kirittäjän rooli – "Joissakin paikoissa kukaan ei halua olla ensimmäinen"

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Italian Monzan huippunopealla radalla. Monzassa imu- ja vetoapu nousevat suureen rooliin. Mercedeksellä Valtteri Bottas uhkaa jäädä avustavan kirittäjän rooliin.

Monzan radan tunnuspiirteinä toimivat pitkät suorat ja mutkien vähyys. Tämä taas johtaa siihen, että edellä ajavista autoista saatava vetoapu nousee arvoon arvaamattomaan.

– Joissakin paikoissa kukaan ei halua olla ensimmäinen, Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas sanoo MTV Urheilulle, viitaten Monzaan.

– Täällä varsinkin pitää olla joku auto edessä, jotta saa hyvän kierroksen aikaiseksi. Jos menee ensimmäisenä radalle, silloin ei taistele paalusta, Bottas kertaa realiteetteja.

Mercedeksellä Bottas on avustavassa roolissa Lewis Hamiltonin kanssa.

– Meillä vuorotellaan sen kanssa, että kumpi valitsee paikkansa aika-ajoon. Tällä kertaa se on Lewisin valinta. Voi olla, että olen meistä se ensimmäinen auto radalla.

Bottas toivookin apuja muilta.

– Olemme varikkosuoralla viimeinen talli, niin veikkaan, että siellä on autoja munkin edessä.

– Katsotaan nyt.

Bottas povaa, että viikonloppuna nähdään äärimmäisen maukkaita taistoja.

– Veikkaan, että tiukkaa on. Nopeavauhtinen rata, missä ei ole montaa mutkaa. Veikkaan, että marginaalit ovat pieniä joka suuntaan. Voitosta on mahdollista ajaa – helppoa se ei tule olemaan, Bottas sanoo, viitaten Mercedeksen saumoihin.

Lue myös:

    Uusimmat