Valtteri Bottas uskoo: vahvan ajovireen taustalla kauan kaivattu helpotus – "Harteiltani poistui taakka"

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoi MTV Urheilulle, miten neuvottelut Alfa Romeon kanssa etenivät.

Valtteri Bottas uskoo viime aikojen hyvien suoritusten olevan seurausta tuoreen Alfa Romeo -sopimuksen mukana tulleesta vapauden tunteesta.

Suomalaiskuljettajan sopimus julkaistiin ennen Italian GP-viikonloppua, jossa Bottas ajoi paalulle ja sprinttikisan voittoon. Näitä seurasi muiden vahvojen esitysten ohella paalupaikka viime viikonlopun Meksikon osakilpailussa.

Mercedes-vuosien varrella Bottakselle ei tarjottu koskaan vuotta pidempää sopimusta kerrallaan. Alfa Romeolla on sen sijaan tarkoitus ajaa vähintään seuraavat kolme vuotta.

– Sillä on saattanut olla isompi vaikutus suorituksiini kuin ajattelinkaan. Kun kaikki oli valmista ja tiesin, mitä tekisin seuraavat muutamat vuodet, tunsin enemmän vapautta ja vähemmän painetta. Harteiltani poistui taakka, Bottas pohti pitkän sopimuksen varmistumisen vaikutuksia.

– Se on jotain, mitä minulla ei ole ollut aiemmin. Nyt tiedän, että voin keskittyä tiimin kanssa työhön muutaman vuoden ajan – en vain yhtä vuotta kerrallaan. Normaalisti minun on taisteltava paikastani kuuden kuukauden ajan. Tuntuu hyvältä vain voida tietää, että talli luottaa minuun tehdessäni työni seuraavat vuodet niin hyvin kuin osaan.

Vuoden mittaiset sopimukset tulivat Bottakselle tutuksi aikanaan jo Williamsilla.

– Jälleen kerran jokainen on erilainen yksilö siinä suhteessa, miten käsittelee painetta, millaista ja kuinka pitkään. Minulle henkilökohtaisesti ei toiminut viisi vuotta peräkkäin samanlainen tilanne, jossa en voinut ajatella kuutta kuukautta pidemmälle, Bottas kuvailee.

– Se oli alussa ehdottomasti helpompaa, vaikka keskusteleja kuljettajapaikasta käytiinkin vuosittain. Tilanne oli enemmän ja vähemmän samanlainen myös Williamsilla. Sopimukset sisälsivät aina optioita. Joten en ole käytännössä kyennyt keskittymään työhöni pitkäjänteisesti yhdeksään vuoteen. Nyt on sen aika, joten olen iloinen. 

Lähde. gpfans.com

Lue myös:

    Uusimmat