Lewis Hamiltonilla ja Red Bull -pomolla täysin päinvastaiset näkemykset loppukauden tavoitteista: "En ajattele itseäni"

Lewis Hamilton sanoo suoraan Sky Sportsille, että valmistajien maailmanmestaruuden varmistaminen Mercedekselle on hänelle tärkeämpää kuin se, että hän itse voittaisi kahdeksannen mestaruutensa.

Hamilton lähtee kauden neljänneksi viimeiseen, Brasiliassa ajettavaan osakilpailuun 19 pisteen takamatkalta Red Bullin Max Verstappeniin nähden. Mikäli ero on viikonlopun jälkeen vähintään 24 pistettä, Verstappenille riittäisi kolmesta viimeisestä osakilpailusta kolme kakkossijaa, vaikka Hamilton voittaisikin kaikki kisat ja tekisi siinä sivussa vielä kolme nopeinta kierrosaikaa.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on aiemmin arvioinut, että kymmenen osakilpailuvoittoa takaisi Verstappenille mestaruuden. Verstappenilla on tällä hetkellä yhdeksän voittoa.

Toisin kuin Marko, Hamilton pitää tärkeimpänä tavoitteena valmistajien maailmanmestaruutta. Markolle tärkeintä on kuljettajien mestaruus.

– En ajattele itseäni. Olemme valmistajien MM-sarjassa yhdellä pisteellä Red Bullin edellä, ja se on kaikkein tärkeintä, Hamilton sanoi Sky Sportsille.

– Haluan totta kai voittaa henkilökohtaisen mestaruuden, mutta valmistajien mestaruus on erittäin tärkeä kaikille ihmisille, jotka työskentelevät tehtaalla. Kyse ei ole vain yhdestä ihmisestä vaan kaikista heistä (tehtaalla). Kun puhutaan kuljettajien yhteistyöstä, se (valmistajien mestaruus) on se, miksi meidän täytyy työskennellä hyvin yhteen.

Lue myös:

    Uusimmat