Valtteri Bottas sanoo suoran syyn vaisuudelleen

Mercedeksen F1-kuski Valtteri Bottas sanoo suoraan, että hänen täytyy parantaa aika-ajosuorituksiaan pystyäkseen päihittämään jatkossa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin.

Pääkuvan videolla analyysissä Bottaksen tuorein kisa Meksikossa.

Bottas on MM-sarjassa neljäntenä, 131 pistettä uransa viidennen maailmanmestaruuden varmistanutta kärkikuski Hamiltonia perässä. Kisat, jotka molemmat ovat ajaneet maaliin, Hamilton on vienyt nimiinsä 14–3, ja aika-ajoissa britti on pessyt Bottaksen 13–6.

Aika-ajotilanteen kääntäminen päälaelleen on helpommin sanottu kuin tehty, sillä Hamilton on arvioitu yhdeksi historian parhaista aika-ajokuskeista.

– Kun miettii, millaista formula 1 on nykyään, minun täytyy parantaa suorituksiani aika-ajoissa, jos haluan lyödä Lewisin, Bottas sanoi Autosportille.

– Hän on todella hyvä aika-ajaja, ja jos hän starttaa kisaan edellä, hän on aina etulyöntiasemassa.

Bottas alleviivaa, että aika-ajoissa on kyse monista yksityiskohdista, joiden täytyy natsata yhteen.

– Minun täytyy siis jatkaa hommia kaikkien yksityiskohtien parissa.

Alapuolen videolla Bottas kommentoi Meksikon kisaansa. Juttu jatkuu alempana.


Ero pienempi kuin miltä näyttää ulospäin

Bottas kokee myös, että Hamiltonin ja hänen välinen ero on näyttänyt ulospäin suuremmalta, mitä se on todellisuudessa ollut. Nastolalaiskuski arvioi, että Azerbaidzhanin GP:n kaltaisilla epäonnisilla tilanteilla on ollut suuri vaikutus.

Tuolloin Bottas johti kisaa, mutta ajoi loppuhetkillä epäonnisesti radalla olleen romun yli ja menetti pelin rengasrikkoon. Bottas olisi siirtynyt voitolla MM-johtoon, mutta sen sijaan hän putosi neljänneksi, 30 pinnaa kärkimies Hamiltonin perään.

– Kauden ensimmäisellä puolikkaalla onni ei ollut puolellani. Suorituksellisesti olimme minusta aika lähellä toisiamme. Ja sitten jälkeenpäin, kun tajusimme, etten taistele enää mestaruudesta, olemme nähneet erilaisia tilanteita, kuten Venäjän.

Tuolloin Bottas joutui tekemään tallimääräyksellä tilaa Hamiltonille. Britti sai voittaa, kun taas Bottas joutui tyytymään kakkossijaan.

– Joillain osa-alueilla olemme tasoissa ja joillain hän on parempi. Joskus minulla on etulyönti. On aina mutkia, joissa hän on nopeampi, joitain mutkia, joissa minä olen nopeampi ja joitain mutkia, joissa ero on minimaalinen, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat