Ex-luottomies: Nico Rosbergille häviäminen nosti Lewis Hamiltonin huippuunsa – "Häntä on hyvin vaikea lyödä"

Lewis Hamiltonin kanssa takavuosina työskennellyt Paddy Lowe uskoo, että F1-mestaruustaiston 2016 häviäminen nosti brittikuskin uransa kovimpaan kukoistukseen.

Videolla Lewis Hamilton tunnelmoi tuoreimman maailmanmestaruutensa varmistamista.

Nico Rosberg vei vuoden 2016 mestaruuden viiden pisteen erolla Mercedes-tallikaveriinsa Hamiltoniin ja lopetti sen jälkeen F1-uransa. Hamiltonin kanssa McLarenilla ja Mercedeksellä vuoteen 2016 saakka työskennellyt Williams-talin nykyinen tekninen johtaja Paddy Lowe uskoo, että tuon taiston häviäminen vahvisti Hamiltonin otetta ajamiseen ja hänestä on tuon jälkeen tullut vaikeampi päihitettävä.

Rosberg aloitti kauden 2016 häikäisevästi ja voitti neljä ensimmäistä kilpailua peräjälkeen. Marginaalit olivat kauden kuluessa pieniä: Hamilton keskeytti kahdesti Rosbergin yhtä keskeytystä vastaan, ja vaikka Hamilton voitti kauden neljä viimeistä kisaa, Rosbergin loppukisojen kakkossijat riittivät mestaruuteen.

– Vuosi 2016 oli yksi, jota hän (Hamilton) ei voittanut, ja luultavasti hän uskoo, että hän olisi voinut voittaa sen. Se oli hänelle hyvää motivaatiota sen ymmärtämiseksi, miten hän voi tulla vahvemmaksi. Olemme nähneet sen viimeisten kahden vuoden aikana, Lowe sanoi RaceFans-sivuston mukaan.

Hamilton voitti mestaruuden viime vuonna ja varmisti viime viikonloppuna myös tämän vuoden mestaruutensa. Tämän vuoden mestaruustaistossa tapetille nousivat Ferrarin Sebastian Vettelin useat painetilanteessa tekemät virheet, jotka maksoivat hänelle rutosti pisteitä. 

Tuorein titteli on Hamiltonille uran viides.

– Hänestä on tullut kuljettaja, jota on hyvin vaikea lyödä. Olemme nähneet, että Sebastianilla on ollut vaikeuksia päihittää häntä tänä vuonna. Takaiskuja on tullut kaikenlaisilla osa-alueilla, mutta puhtaasti kuljettajanakin minusta Lewis on jättänyt Sebastianin varjoonsa, Lowe arvioi.

Lowe kokee, että Hamiltonista on tulossa yksi lajin kaikkien aikojen suurimmista kuskeista. Eniten mestaruuksia on Michael Schumacherilla (7), ja Hamilton on edesmenneen Jual Manuel Fangion (5) kanssa jaetulla kakkossijalla.

– On vaikea verrata eri aikakausia, mutta hän (Hamilton) tulee mahtumaan parhaita kuskeja listattaessa yhden käden sormiin, viiden kärkeen, Lowe arvioi.

Alapuolen videolla Hamilton varmistaa maailmanmestaruutensa Meksikon GP:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat