Ex-formulakuski ylistää: "Lewis Hamilton olisi voittanut mestaruuden Ferrarillakin"

F1-uransa viidennen maailmanmestaruuden Meksikossa varmistanut Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton olisi vienyt tittelin nimiinsä myös Ferrari-tallissa, uskoo entinen formulakuljettaja Jolyon Palmer.

Pääkuvan video: Sebastian Vettel onnitteli Lewis Hamiltonia tämän maailmanmestaruudesta.

Alkukausi lupasi vielä hyvää Ferrarin ja Sebastian Vettelin mestaruustaistelulle, mutta kesätauon jälkeen Hamiltonin ja Mercedeksen yhdistelmä oli jälleen liikaa virheisiin sortuneelle saksalaiskuljettajalle.

- Vettelillä oli niskassaan kaikki paineet, eikä hän selviytynyt niistä murtumatta. Merkittävät virheet Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Japanissa ja Yhdysvaltain GP:ssä maksoivat hänelle kalliisti. Hamilton pysyi sen sijaan järkähtämättömänä, Palmer kirjoitti BBC:n kolumnissaan.

- Vettel olisi voinut voittaa mestaruuden tänä vuonna, kun ottaa huomioon hänen nopeutensa ja Ferrarin iskukyvyn. Hän ja Hamilton aloittivat kauden kumpikin neljän mestaruuden miehinä. Autoissa ei ollut eroja, mutta loppujen lopuksi kuljettajien väliltä niitä löytyi paljonkin.

- Hamilton olisi tämän kauden suoritustasollaan voittanut mestaruuden kummalla autolla tahansa. Hän on ajanut uransa parhaan kauden. Hän on uskomattoman nopea, ohituksissaan päättäväinen ja sortuu vain harvoin virheisiin, Palmer suitsutti maanmiestään.

Lue myös:

    Uusimmat