Valtteri Bottas näki F1-kollegansa kisan jälkeen ja huolestui lajia piinavasta ilmiöstä: "Tämä alkaa olla vakavaa"

Formula 1 -autoihin tehtiin tälle kaudelle paljon muutoksia. Muutosten myötä ajokkien ajo-ominaisuudet muuttuivat radikaalisti ja toivat mukanaan myös suuria ongelmia.

Yksi kauden puhutuimmista ilmiöistä on ollut autojen pomppimisefekti. F1-kiiturit on pitänyt riisua niin kevyiksi, että pohjaa ei ole saatu tarpeeksi jäykäksi, ja tämän takia autot pomppivat suorilla hullun lailla.

Valtteri Bottas otti nyt kantaa lajia piinaavaan aiheeseen.

– Se on ehdottomasti ilmiö ja siitä on tulossa melko vakavaa. Olen nähnyt, kuinka kipeitä jotkut kuljettajat ovat kisan jälkeen, Bottas totesi BBC:n mukaan.

Bottas ilmaisi huolensa kuljettajien terveydestä.

– En ole varma, kuinka kestävää se on tulevaisuudessa, jos kuljettajat loukkaantuvat pelkästään ajamalla autoja – näin ei pitäisi olla, Bottas sanoi.

Bottas kertoi, että kuljettajat ovat jutelleet kansainvälisen autoliiton kanssa, miten asiaa voitaisiin parantaa.

Alfa Romeolla pomppimisefekti ei ole ole ollut pahimmasta päästä. Yksi pahimmin auton pomppimisesta kärsinyt talli on Mercedes, josta Bottas siirtyi pois viime kauden päätteeksi. 

– En usko, että olen koskaan kokenut sitä niin pahasti kuin jotkut tiimit tai kuljettajat kokevat, Bottas kertoi.

Viikonlopun Azerbaidzhanin GP:ssä Lewis Hamilton valitteli useaan otteeseen, että hänen selkänsä on todella kipeä pomppimisen takia. Pelkästään autosta pois nouseminen näytti seitsenkertaiselle maailmanmestarille lähes ylitsepääsemättömältä toimenpiteeltä.

Hamilton ilmaisi heti Bakun kisan jälkeen, että ei ole täysin varma, pystyykö hän ajamaan ensi viikonloppuna Kanadassa. Maanantaina Hamilton kertoi kuitenkin olevansa valmis kisaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat