Valtteri Bottaksen karulla virheellä vaikutusta neuvotteluihin? Suomalaiskuski kuittasi: ”Ei jää yhdestä kisasta kiinni”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas koki MM-taiston kannalta pahan virheen viime sunnuntain Saksan GP:ssä, kun hän teki ajovirheen ja päätyi seinään. Bottaksella oli oiva mahdollisuus kaventaa tallikaveri Lewis Hamiltonin MM-pistejohtoa – näin ei kuitenkaan käynyt.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tilanteessa Mercedeksen suomalaiskuski jahtasi Racingin Pointin Lance Strollia, joka oli tuossa vaiheessa palkintopallisijoituksessa kiinni. Bottas teki ajovirheen ja rikkoi eturipustuksiaan. Peli päättyi siihen.

Hamilton nousi lopulta eri käänteiden jälkeen yhdeksänneksi. Mercedes-kuskien välinen ero on nyt 41 pistettä.

Virhe osui kohtaan, jossa F1-tallipaikkapyörittelyt käyvät kuumina. Bottaksen kohdalla Saksan GP:n viikonlopun aikana puhuttiin jopa siitä, että hänen jatko Mercedeksellä olisi jo varmaa. Toinen tieto viittasi siihen, että Mercedes päättäisi Bottaksen ja nykyisen varakuskin Esteban Oconin väliltä.

Bottas itse kuittasi terävästi puheet siitä, että Hockenheimissa tehdyllä virheellä olisi vaikutusta neuvotteluihin.

– Ei tämä homma jää yhdestä kisasta kiinni, Bottas totesi rauhallisesti C Morelle.

– Eiköhän tallilla ole aika selkeä näkemys asioista. He näkevät ison kuvan ja he tietävät, että mikä on parasta tallille, kun mennään eteenpäin.

Saksassa Bottas hymähti, kun häneltä kysyttiin sopimustilanteesta.

– Ei minulla ole sen puolesta mitään stressiä. Ei se ole mielessä, kun hyppään autoon.

– Hanaa vain ja katsotaan sitten elokuussa, että mitä tapahtuu, Bottas tuumasi hymyissä suin, viitaten Mercedeksen omaan aikatauluun.

Bottaksen pomon, Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan kuljettajapäätöksiä ”mietitään kesätauon aikana”. Kyseinen kolmen viikon tauko käynnistyy tämän viikonlopun Unkarin GP:n jälkeen.

Unkarissa, Budapestissä Bottas on odottavaisella kannalla.

– Tästä viikonlopusta on tosi hyvä fiilis. Meillä on autossa todella hyvin pitoa ja sitä tarvitaan täällä. Suoravauhti on ollut meillä pieni heikkous, mutta täällä suorat eivät ole niin pitkiä. Paperilla tämä näyttää ihan hyvältä paikalta.

– Eiköhän taas ole tiukkaa, niin kuin on ollut nyt jo pidemmän aikaa. Mutta se nähdään kohta, Bottas pohdiskeli. 

Lue myös:

    Uusimmat