Valtiovarainvaliokunta jakaa 40 miljoonaa euroa joululahjarahaa – näin miljoonat käytetään

2:18
Oppositio on haastanut hallitusta kovasanaisesti ensi vuoden budjettiesityksestä – hoitajamitoitus ja alijäämä kritiikin kärkenä

Valtiovarainvaliokunta jakaa 40 miljoonaa euroa niin kutsuttua joululahjarahaa. Suurimmat lisäykset osoitetaan liikenneväylien korjausvelan vähentämiseen sekä osaamiseen.

Osaamiseen laitetaan joululahjarahoja 11 miljoonaa ja korjausvelan vähentämiseen 13 miljoonaa euroa. Lisäksi esimerkiksi pyöräilymatkailun edistämiseen laitetaan 300 000 euroa ja koulumatkapyöräilyn edistämiseen 100 000 euroa.

Myös esimerkiksi Maahanmuuttoviraston toimintaan satsataan lisää rahaa, samoin kuin Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöön.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta kertoi torstaina saaneensa valmiiksi ensi vuoden talousarviota koskevan mietintönsä.

Samalla valiokunta esitteli niin sanotut joululahjarahat eli sen, miten kansanedustajien budjettialoitteisiin toivomat lisärahat jaetaan.

Eduskunnan on määrä hyväksyä budjetti ensi viikolla.

40 miljoonan euron lisäyksissä näkyvät hallitusohjelman painotukset

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja SDP:n Johannes Koskinen sanoi, että budjetti on laadittu hallitusohjelman painopisteiden mukaisesti tukemaan työllisyyttä ja vähentämään sosiaalista eriarvoisuutta.

– Myös näissä eduskunnan tekemissä 40 miljoonan euron lisäyksissä on sama painotus, Koskinen sanoi.

40 miljoonan euron summasta isoja osia menee Koskisen mukaan esimerkiksi lukutaidon kehittämiseen liittyviin projekteihin ja esimerkiksi luontopalveluihin.

– Liikenteessä on painotettu kevyen liikenteen väyliä ja sellaisia nopeasti toteuttamiskelpoisia, välttämättömiä väylästön kehittämishankkeita, Koskinen sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja