Valtiovarainministeri Purra väittää opposition olevan tyytyväinen hallituksen työmarkkinauudistuksiin

Purra uskoo lakkojen jatkuvan niitä rajoittavaan lainsäädäntöön asti 1:06
Näin Riikka Purra uskoo poliittisten lakkojen jatkuvan.

Valtiovarainministeri Purra väittää, ettei oppositio peruuttaisi tulevaisuudessa hallituksen työelämäuudistuksista. Hän uskoo myös poliittisten lakkojen jatkuvan niin kauan kunnes niitä rajoittava lainsäädäntö astuu voimaan. 

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) uskoo, että tämänhetkiset oppositiopuolueet eivät peruuttaisi hallituksen työmarkkinauudistuksista, mikäli puolueet olisivat hallituksessa seuraavalla kaudella.

– He ovat päinvastoin tyytyväisiä, että me teemme nämä uudistukset ja otamme nämä iskut vastaan, Purra toteaa Asian ytimessä -ohjelman haastattelussa. 

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman on sanonut aiemmin STT:lle, että edessä on pahimmillaan "monen vuoden armageddon" ja että pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen jälkeen tarvitaan iso korjausliike. 

Purran mukaan työmarkkinauudistukset eivät ole radikaaleja.

– Ne ovat varsin pieniä.

Poliittiset lakot jatkuvat

Poliittiset lakot jatkuvat viikolla 31. maaliskuuta asti. Lakossa ovat mukana Teollisuusliitto, Sähköliitto, JHL sekä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT). 

Purra uskoo lakkojen jatkuvan niin kauan, kunnes poliittisia lakkoja rajoittava lainsäädäntö astuu voimaan.

Työministeri Arto Satonen (kok.) keskusteli tänään keskiviikkona SAK:n ja Suomen Yrittäjien kanssa. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan tapaaminen oli pettymys. 

Purran mukaan mediassa ladattiin tapaamiselle liian suuria odotuksia. Helsingin Sanomat kertoi alkuviikosta hallituksen harkitsevan pientä vastaantuloa työntekijäpuolelle. 

– Hallitus on monella suulla, erityisesti työministerin suulla todennut, että haluamme oleelliset uudistuksemme viedä läpi.

– Ei sinne ole mitään ihmeellisiä lääkkeitä tulossa, mutta hyvä, että osapuolet kuitenkin neuvottelevat ja ovat puheväleissä, Purra sanoo.

Valtiovarainministeri Riikka Purran koko haastattelu on katsottavissa illan Asian ytimessä -ohjelmassa kello 21 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat