Orpo: Hallitusta ei voi painostaa lakoilla – "Toivon, että jätettäisiin pitämättä"

Orpo kommentoi lakkojen jatkumista 2:07
Näin Orpo kommentoi lakkojen jatkumista eduskunnassa

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) pitää tietoa lakkojen jatkumisesta erittäin ikävänä uutisena. Hän korostaa sitä, että niillä hallitusta ei voi painostaa.

– Nyt ei ole oikea aika jatkaa lakkoja. Ne aiheuttavat suurta vahinkoa Suomen taloudelle, Petteri Orpo totesi toimittajille eduskunnassa.

Hän sanoi, ettei ollut vielä ehtinyt käydä työministeri Arto Satosen (kok.) kanssa kunnolla läpi aiemmin samana päivänä käytyjä keskusteluja palkansaajakeskusjärjestö SAK:n ja Suomen Yrittäjien kanssa.

–  Sen verran ymmärsin jo, että kun on käyty keskusteluja sekä SAK:n että SY:n suuntaan, niin paikallisesta sopimisesta on valmiutta keskustella.

SAK jatkaa lakkoja

Palkansaajakeskusjärjestö SAK jatkaa poliittisia työtaisteluita keskeytyksettä, kertoi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tiedotustilaisuudessa aiemmin.

SAK:n johdon tämän päivän tapaaminen työministerin kanssa oli Elorannan mukaan pettymys.

SAK:hon kuuluvan Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo jatkavansa jo nyt päätettyjä työtaistelutoimia viikolla, mutta lentoliikenteelle taataan polttoainetta.

"Hallitus on tullut vastaan"

Maaseudun Tulevaisuuden kyselyssä yli 60 prosenttia suomalaista haluaisi hallituksen tulevan ammattiliitoja vastaan asiassa.

Orpon mukaan vastaantuloa on jo se, että ministeri Satonen käy keskusteluja eri osapuolten kanssa koko ajan.

– Me pyritään löytämään sellainen ratkaisu, että asiat saadaan eteenpäin, keskeinen sisältö pitää ja vahingolliset lakot saadaan loppumaan.

– Hallitus tekee koko ajan töitä.

Orpo toteaa vielä, että hallitusta ei voi painostaa lakoilla.

– Keskustelemalla ja juttelemalla näihin asioihin löytyy ratkaisuja. Toivon, että sitä tietä nyt jatkettaisiin ja lakot jätettäisiin toistaiseksi pitämättä. 

Lue myös:

    Uusimmat