Valtiovarainministeri Petteri Orpo aikoo hakea nelosoluet ruokakaupasta: ”Kuulostaa kätevältä”

Valtiovarainministeri Petteri Orpo antoi MTV:n Uutisextrassa ymmärtää, että voisi itse ostaa mahdollisesti tarvitsemansa nelosoluet ruokakaupasta.

Samassa ohjelmassa Orpo sanoi myös, ettei pidä ongelmana sitä, että presidenttiehdokas Sauli Niinistö on Suomen NATO-jäsenyydestä eri mieltä kuin kokoomus.

Valtaosa kokoomuksen kansanedustajista äänesti sen puolesta, että nelosolutta ja muita enintään 5,5 prosenttisia alkoholijuomia voidaan jatkossa myydä ruokakaupoissa. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministetri Petteri Orpolta kysyttiin MTV:n Uutisextrassa, aikooko Orpo itse ostaa nelosoluet ruokakaupasta.

– No jos sellainen mahdollisuus on, niin se kuulostaa kätevältä, vastasi Orpo.

Niinistön NATO-linja ei ongelma

Orpolta kysyttiin myös, miksi kokoomus kannattaa presidentiksi Sauli Niinistöä, vaikka hän on NATO-jäsenyydestä eri mieltä kuin kokoomus. Kokoomuksella on voimassa oleva puoluekokouspäätös, jossa NATO-jäsenyyden katsotaan parantavan Suomen turvallisuutta. Ehdokkaista vain Nils Torvalds (rkp) kannattaa NATO-jäsenyyttä juuri nyt.

– Presidentinvaalissa on kyse paljosta muustakin kuin siitä, että miten suhtautuu NATO-jäsenyyteen. Presidentti Niinistön arvopohja, kyvyt ja osaaminen tekevät aivan päivänselväksi sen, että kokoomus on asettunut häntä tukevan kansanliikkeen osaksi, perusteli Orpo.

Lue myös:

    Uusimmat