Valtiovarainministeri Katri Kulmuni: Talouskasvu vaatii kansallisia toimia

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) sanoo valtiovarainministeriön (VM) ennusteen kertovan siitä, että talouskasvun uralle pääsemiseksi tarvitaan kansallisia toimia, sillä maailmantaloudesta ei ole juurikaan nyt vetoapua.

Tämän takia Kulmunin mukaan ennen kaikkea työllisyystoimissa on päästävä eteenpäin.

– Kevään kehysriihi on tietenkin aivan keskeinen, ja siellä hallituksen täytyy pystyä kertomaan jo, että minkälaisia linjauksia on tulossa, jotta meillä syksyllä pystyy todennetusti olemaan ne 30 000 työllistä, Kulmuni sanoi.

Hänen mukaansa myös rakenteellisissa uudistuksissa on päästävä eteenpäin. Rakenteellisista uudistuksista suurimpana Kulmuni nimesi sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen.

Työllisyystoimia ei ole vielä olemassa

VM julkaisi tänään talouskasvuennusteensa, ja sen mukaan talouskasvu asettuu lähivuosina yhden prosentin tuntumaan.

Ennusteen mukaan julkinen talous on 3,4 miljardia euroa alijäämäinen vuonna 2023. Hallituksen tavoitteena on, että julkinen talous olisi tuolloin tasapainossa.

Kulmuni sanoo, että laskelmissa ei vielä näy työllisyystavoitteista syntyvää tulosta, koska työllisyystoimia ei ole vielä olemassa. Hänen mukaansa hallitusohjelma lähtee edelleen siitä, että julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023.

Lue myös:

    Uusimmat