Valtaosalla suomalaisista on sekaiho: Tiedätkö varmasti oman ihotyyppisi?

Suomalaisten yleisin ihotyyppi on ylivoimaisesti sekaiho, mutta kuinka onnistuneesti osaamme tunnistaa oman ihotyyppimme?

Oman ihotyypin tunnistaminen ja tietäminen on tärkeää ajatellen omia ihonhoitorutiineita: monet ihonhoito- ja puhdistustuotteet ovat suunniteltu tietyille ihotyypeille sekä ikäryhmille täyttämään ihon tarpeet. Suomalaisten ylivoimaisesti yleisin ihotyyppi on sekaiho, jossa esiintyy sekä rasvaisia, normaaleja että kuivia alueita.

– Suomalaisilla sekaiho on hyvin yleinen. Sekaihossa rasvaisuuteen liittyvät iho-ongelmat keskittyvät yleensä kasvojen keskiosaan eli niin sanotulle T-alueelle, Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston ammatinopettaja Taina Raivio kuvailee.

Sekaihon lisäksi muita ihotyyppejä ovat normaali, kuiva ja rasvoittuva iho.

Omasta ihotyypistä voi erehtyä

Kuinka hyvin suomalaiset sitten tunnistavat oman ihotyyppinsä? Jopa 64 prosenttia* suomalaisnaisista kokee, että heillä on sekaiho, mutta myös oman ihotyypin tuntemuksessa voi mennä metsään.

Oma ihotyyppi voi myös muuttua iän myötä esimerkiksi sekaihoksi tai kuivaksi vasta aikuisiällä.

– Melko usein kuluttaja tulkitsee normaalin ihon virheellisesti sekaihoksi, jos ihossa on muutamia näppyjä. Ammatillisesti katsottuna normaalissa ihossa voi esiintyä satunnaisia epäpuhtauksia, kuten esimerkiksi muutamia näppyjä ja komedoja, Raivio kertoo.

– Samoin sekaihoa luullaan usein rasvaiseksi tai jopa akneihoksi, vaikka rasvaisuus on keskittynyt vain tietyille ihoaluille.

Kuivaihoisten osuus lisääntyy usein myös iän myötä, kun tali- ja hikirauhasten toiminta heikkenee.

– Jos ihoa hoidetaan liian kuivattavilla tuotteilla, aiheutetaan helposti pintakuivuutta, joka saattaa johtaa pinnan tukkeutuessa epäpuhtauksien määrän lisääntymiseen, Raivio muistuttaa.

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

*Lumene cleansing survey Avain-klubi, Elokuu 2013

Lue myös:

    Uusimmat