Valtaosa Studio55:läisistä ei matkustaisi levottomaan maahan

Kysyimme Studio55:läisiltä, uskaltaisivatko he matkustaa levottomaan maahan. Lähes 74 prosenttia vastasi, ettei haluaisi lomailla levottomassa kohteessa.

Miksi ottaa riskiä levottoman maan suhteen, kun tarjolla on rauhallisiakin kohteita, pohti useampi vastaajista.

− Kannattaako ottaa riskiä jos ei ole pakko mennä levottomaan paikkaan? Ei se varmaankaan lomalta tuntuisi, sanoi nimimerkki Liisa.

− Miksi lähtisin levottomaan maahan? Ei tiedä, mitä sattuu ja miksi. Varsinkaan jos ei osaa kunnolla paikallista kieltä, ja ehkä maassa ei murto-osa asukkaista puhu englantia, kommentoi nimimerkki selmis.

− Vaikka uskaltaisinkin, niin mikä loma se sellainen oikein on, jos jotain ikävää sitten sattuisi tapahtumaan? Kyllä sitä pyrkii matkustamaan jonnekin hyvin rauhalliseen ja seesteiseen paikkaan, sanoo nimimerkki Pinja.

Moni seuraa aktiivisesti matkustustiedotteita ja toimii tarpeen vaatiessa niiden mukaan.

− En lähde ehdoin tahdoin maahan, jossa on levotonta. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää, missä räjähtää, mutta olen perunut muutaman matkan ja vaihtanut kohdetta, jos konflikti on juuri puhjennut, kommentoi nimimerkki Netta.

Vastaajien joukkoon mahtui myös matkustajia, joiden suunnitelmia levottomuudet eivät hetkauta.

− Sattuu se Suomessakin, mitä on tapahtuakseen minun elämässäni! Monissa maissa, joissa olen käynyt, on ollut "levotonta", kuten Israel, Nepali,Indonesia ja monia muita. Eihän sitä uskaltaisi mihinkään matkustaa, jos alkaisi pelätä. Nykyisin monissa maissa sattuu ja tapahtuu, sanoi nimimerkki Kotilo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja