Vältä näitä etikettivirheitä kesäjuhlassa

Kesäiset juhlat ovat huolettomia vailla muodollisuuksia, mutta niissäkin on hyvä noudattaa muutamia etikettisääntöjä. Vältä näitä mokia, niin olet pidetty vieras.

Auta, mutta älä tungettele

Voit kutsun saatuasi tiedustella, tarvitaanko apuasi. Jos, auta tahdikkaasti. Älä ilmaannu paikalle ja ala touhuta omiasi – äläkä ainakaan ala neuvoa isäntiä. Juhlien järjestäjät tekevät asiat epäilemättä haluamallaan tavalla. Mikäli ohjeistuksiasi kaivataan, niitä varmasti pyydetään.

Sama koskee ruokaa ja juomaa. Kysy isänniltä, voitko tuoda jotain. Älä saavu paikalle omien ruokien ja juomien kanssa, jollei niin ole sovittu. Isäntäväki on suunnittelut karkelot, eivätkä sinun sapuskasi välttämättä sovi kuvaan.

Huomioi hygienia

Kesäisillä grillijuhlilla herkutellaan. Sormin syötävä ruoka voi olla rasvaista ja sotkua piisaa. Älä kuitenkaan imeskele sormiasi puhtaaksi, vaan käytä lautasliinaa. Pese myös kätesi. Mieti itse: pitäisitkö siitä, että joku juhlaseurueesta dippailisi ruokia likaisin sormin? Ota toisetkin huomioon ja pidä huolta hygieniasta.

Arvosta juhlaa

Olipa kyse ulko- tai sisäjuhlasta, muista, että tapahtuma merkitsee järjestäjälleen paljon. Pukeudu aina siististi ja tilaisuuteen sopivasti. Ylipukeutuakaan ei tarvitse, mutta älä tule rähjäisenä. Käytä myös alkoholia varoen. Etenkin hellesää ja alkoholi ovat vaarallinen cocktail. Juo janoosi vettä.

Älä jätä sotkua

Vaikka pirskeet pidettäisiin puutarhassa tai puistossa, ei se silti tarkoita että voit roskata tai huolettomasti jättää paperilautasia pöydille tuulen vietäväksi. Ole huomaavainen: vie ainakin omat roskasi niille kuuluviin paikkoihin. Juhlan lopuksi tarjoudu auttamaan siivouksessa, mikäli se tuntuu sopivalta. 

Nauti olostasi – ja anna muidenkin nauttia

Kesäiset ulkoilmajuhlat ovat usein vuoden parhaita juhlia. Niissä ihmisillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa ilman tiukkoja muodollisuuksia. Jos otat lapset mukaan, tarkista välillä heidän käytöstään. Ole itsekin ystävällinen äläkä haasta riitaa tai aiheuta kohtauksia. Kun et tekeydy vaikeaksi, olet vieras, joka on tervetullut mihin tahansa juhlaan.

Lähde: sooperarticles.com 

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja