Vältä matkastressi – näin pakkaat oikein

Useat lentoyhtiöt edellyttävät tänä päivänä kevyitä ja pieneksi pakattuja matkalaukkuja. Ylipainavan matkalaukun kustannukset voivat nousta pilviin, jopa kalliimmaksi kuin itse lentomatka.

Voi olla hankala pakata järkevästi, kun kyseessä on lomamatka ja haluat varautua onnistuneeseen lomaan. Pakkausvinkit helpottavat lomasuunnittelua ja rentouttavat lomaa.

Valitse oikea laukku

- Valitse laukku, jossa on vain muutama eri osasto pienemmille tavaroille ja suurempi avoin tila muille tavaroille. Jos valitset laukun useammilla pikkutaskuilla, on hankala pakata mukaan vaatteita niin, etteivät ne rypisty.

- Laukun tulisi olla kevyt. Jokainen ylimääräinen kilo laukkusi painossa, on pois sisällön painosta. Painavalla laukulla olet koko ajan lähempänä ylimääräisiä kilokuluja.

Pakkaa etukäteen ja kirjoita lista

- Mieti, mitä olet laittamassa laukkuusi. Joskus laukkuun saattaa päätyä asuja useammalle päivälle, kuin mitä lomalla on käytettävissä.
- Älä laita laukkuusi mitään "ehkä tarpeellista", vaan tee itsellesi muistilista. Kirjaa siihen paitojen, housujen, hameiden, alusvaatekertojen ja kenkäparien määrä, jonka arvioit tarvitsevasi matkalla.
- Kirjaa listaan muut tarvikkeet joita meinaat ottaa mukaan, kuten hygieniatuotteet, elektroniikka ja viihde.
- Tarkista listasta, onko siinä jotakin tarpeetonta. Sen jälkeen kokoa tavarat yhteen ja käy ne läpi.
- Mieti onko vaatteita liikaa, tai voisitko käyttää jotakin vaatetta useamman kerran ja poistaa joitakin vaatekappaleita kokonaan?
- Hyvä idea matka-asuja pakatessa on valita kaksi tai kolme pääväriä, jotka sopivat hyvin toisiinsa. Näin voit yhdistellä asuja valitsematta joka päivälle kokonaan uutta asukokonaisuutta.
- Korosta asujasi näyttävillä koruilla. Jätä arvokkaimmat korut kotiin.

Jaa kaverin kanssa

Käy matkakumppanisi kanssa läpi tavarat, joita voisitte jakaa matkalla. Esimerkiksi shampoot, hoitoaineet ja hammastahnat kannattaa jakaa matkakumppanin kanssa. Hygieniatuotteiden lisäksi esimerkiksi elektroniikkaa ja lentokoneviihdettä, kuten lehtiä, kirjoja ja ristisanatehtäviä on helppo jakaa.

Selvitä sääolosuhteet

Kartoita kohdemaan säätilanne, jotta tiedät tarvitseeko ottaa mukaan talvitakkia, saappaita, hattua tai huivia. "Saatan ehkä tarvita" -tuotteet vievät runsaasti tilaa, joten jos voit jättää ne kotiin, laukusta tulee automaattisesti kevyempi.

Painavat vaatteet koneeseen

Voit säästää tilaa pukeutumalla raskaisiin vaatteisiin koneessa. Laita päällesi takkisi ja lämpimin puserosi, sekä lenkkarit tai saappaat. Vaikka tämä voi toki olla tuskaisaa turvatarkastuksessa, niin se vapauttaa tilaa laukussa niille vaatteille, jotka ovat odotelleet henkareissaan tulevaa lomaa.

Kuvat: Colourbox

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja