Valmista itse terveellistä jäätelöä – tarvitset vain kaksi ainesosaa

Valmista itse herkullista jäätelöä kahdesta ainesosasta. Tarvitset vain banaania ja maapähkinävoita ja terveellinen välipalasi on valmis.

Tiesitkö, että maapähkinävoi on terveellistä herkkua? Siinä on paljon magnesiumia, kaliumia, proteiinia, folaattia sekä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja eli niin kutsuttuja hyviä rasvoja.

Ravitsemusterapeutit ovat samaa mieltä.

– Käytän mielelläni maapähkinävoita resepteissä, koska se on ravintorikasta ja monipuolista – makeasta suolaiseen, aamupalasta myöhäiseen iltapalaan; maapähkinävoi on hyvä lisä mihin tahansa ateriaan, kehuu ravitsemusterapeutti Rebecca Scritchfield.

Kokeile Scritchfieldin suosittelemaa herkkujäätelöä. Maapähkinävoin lisäksi tähän herkulliseen välipalaan tulee banaania, joka sekin sopii herkuksi terveellistä elämäntyyliä suosivalle. Banaanit ovatkin suosittu treeniruoka paljon liikkuville. Niissä on muun muassa C-vitamiinia, B6-vitamiinia kaliumia, mangaania ja kuitua.

Maapähkinävoi-banaanijäätelö

(2 annosta)

Tarvitset:

2 kypsää, pakastettua banaania

4 ruokalusikallista maapähkinävoita

Kuori banaanit ja laita ne ilmatiiviissä rasiassa pakastimeen. Odota noin 1–2 tuntia ja ota banaanit pois. Laita banaanit ja maapähkinävoi tehosekoittimeen ja sekoita, kunnen seos on pehmeää. Asettele tarjolle. Halutessasi voit koristella annoksen rouhituilla pähkinöillä.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat