Valkosuklaatorttu

Mitä leivonnaisia voi valkosuklaasta loihtia?

t.Herkkusuu

Hei Herkkusuu! Tässä yksi idea:

Valkosuklaatorttu

  • Torttupohja:
  • 6 dl Neljän Viljan Hiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 100 g sulatettua voita
  • ¾ dl maitoa tai kahvia
  • (1 rkl rommia tai kahvilikööriä tai vähän rommiaromia)
  • Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl maitoa
  • 100 g valkoista suklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl kuohukermaa
  • Päälle:
  • viinirypäleitä ja satsumia
  • 1½ dl appelsiini- tai omenatuoremehua (+ likööriä)
  • 3 liivatelehteä

Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään. Kaada seos voidellulle piirakkavuoalle (Æ n. 28 cm) ja painele taikina käsin tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin ja valmista täyte.

Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet siihen. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana vatkaten.

Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa.

Sulata liivatelehdet 1½ dl:aan kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä. Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa.

  • Ystävällisin terveisin,
  • Arja

Lue myös:

    Uusimmat