Valkokankaalle palaava Outi Mäenpää avautuu viime vuosien muutoksistaan: yllättävä ura ja uusi rakkaus

Outi Mäenpää tekee paluun valkokankaalle.

Näyttelijä  Outi Mäenpää tähdittää pääroolissa pian ilmestyvää Vuosisadan häät -elokuvaa. Päärooli Viima von Ausgezeichnetina toi mukanaan myös kaivattua haastetta ja jännittäviä hetkiä.

– Minulla on korkeanpaikan kammo, joten jouduin haastamaan itseäni. Jouduin myös tsemppaamaan itseäni loka-marraskuun kylmissä vesissä, Mäenpää paljastaa elokuvan pressitilaisuudessa MTV Uutisille.

Elokuvassa Mäenpään näyttelemä Ausgezeichnet on TV:stä tuttu julkkispsykiatri, joka on niittänyt mainetta ja miehiä enemmän kuin kukaan. Hän on oman elämänsä keskipiste ja mielestään kansakunnan johtava mielen asiantuntija. Viima on myös todella yksinäinen, mutta se on salaisuus.

Mäenpäällä on edessään erityinen helmikuu, sillä hän täyttää tuolloin pyöreät 60 vuotta. Iän karttuminen ei ole kuitenkaan ollut hänelle aina helppo asia hyväksyä.

– Olen kipuillut ikääntymistä, mutta olen asian kuitenkin hyväksynyt. En itse tunnista sitä, että minun pitäisi käyttäytyä tietyllä tavalla ikäni puolesta. 

Tällä hetkellä Mäenpää ei usko juhlistavansa merkkipäiväänsä millään erityisellä tavalla. Vaikka iän karttuminen ei sinänsä haittaa, näkyy ikääntyminen erityisen konkreettisesti näyttelijäntöiden roolituksessa.

– Havahduin itsekin omaan ansioluettelooni ja miten olen tehnyt näyttelijäntöitä. Tein 2007 viimeisimmän elokuvani. Sen jälkeen minulle on tarjottu pieniä tukirooleja. Uskon sen liittyvän ikään. Naisnäyttelijöille on niin paljon vähemmän tekstejä, joissa saisi näytellä kaarta, Mäenpää pohtii.

Erityisesti Mäenpää ylistää maamme maskeeraajia, jotka mahdollistavat näyttelijöiden taitojen pääsevän oikeuksiin monenlaisissa rooleissa. 

– Voin esittää ihan hyvin 52-vuotiasta tai 70-vuotiasta maskilla. 

Pitkä ura kouluttajana

Harva tietää kuitenkaan sitä, että Mäenpää on tehnyt pitkän uran vuorovaikutus- ja viestintäkouluttajana näyttelijäntöiden ohella. Ura alkoi alan parissa jo 90-luvulla, mutta otti suuremman askeleen noin 15 vuotta sitten.

– Suurin yksittäinen yleisöni koulutustilaisuudessa on tainnut olla noin 800 henkeä. Olen esimerkiksi kehittänyt oman metodin, jossa hyödynnän monipuolisesti opiskelemaani tietoa. 

Uusi rakkaus

Mäenpään elämässä avautui noin vuosi sitten uusi luku, kun hän ja kirjailija Juha Ruusuvuori rakastuivat.

– Toki rakkaus on tässä iässä erilaista, mutta ihanaa ja armollista.

Mäenpää tunnetaan monista suomalaisista suosikkielokuvista kuten Musta jää, Helmiä ja sikoja ja Mies vailla menneisyyttä. Hänet on palkittu lukuisilla Venla- ja Jussi-palkinnoilla.

Katso ylläolevalta videolta, kuinka Mäenpään ja Ruusuvuoren rakkaus voi!

Vuosisadan häät on nähtävissä elokuvateattereissa 15.10. alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja