Välittäjä paljastaa syyt Lauri Ylösen talon miljoonahinnalle

The Rasmus -bändin keulahahmo Lauri Ylönen on laittanut Helsingissä meren rannalla sijaitsevan hulppean asuntonsa myyntiin.

The Rasmus -bändistä tuttu Lauri Ylönen kauppaa parhaillaan Helsingin Karhusaaressa sijaitsevaa luksusasuntoaan. Lainhuutotodistuksesta käy ilmi, että Ylönen on omistaja Oikotie-palvelussa myytävien asuntojen listalla olevalle luksusasunnolle. 500 neliön omakotitalo on myynnissä tasan kahdeksalla miljoonalla eurolla.

Suomalaisesta muotoilusta poikkeava design-talo huokuu japanilaista henkeä. MTV.fi tavoitti asuntoa välittävän Helsingin Huoneistopiste Oy:n Kimmo Ojasen. Ojanen kertoi Ylösen olleen vahvasti mukana asunnon suunnittelussa ja rakentamisessa.

– Taloa tehtiin noin viisi vuotta. Lauri itse suunnitteli talon ja teki 3D-kuvat. Suunnittelussa meni kolme vuotta ja rakentamisessa kaksi. Talo valmistui viime kesänä ja se todella pärjää kansainvälisessä vertailussa. Vaikutteita on varmasti otettu Kaliforniasta, Ojanen kertoo.

Ylönen muutti vaimonsa, laulaja Paula Vesalan kanssa Amerikan Kaliforniaan viime vuonna. Talon erikoinen design tulee esiin muun muassa ”leijuvissa askelmissa”, kivilaattojen kiinnitykset kun eivät pihassa näy, vaan ne vaikuttavat leijuvan.

Suomen kalleimpiin asuntoihin kuuluvasta lukaalista pyydetään huimaa, kahdeksan miljoonan euron summaa. Mikä tekee talosta näin kalliin?

– Kyseessä on arkkitehtuurin kannalta ainutlaatuinen talo Suomessa. Talo edustaa uutta suomalaista muotoilua. Olen tehnyt tätä hommaa 16 vuotta ja vastaavaa en ole kyllä nähnyt. Hinnassa näkyvät myös korkeatasoiset ja kalliit rakennusratkaisut. Tämä ei ole mikään laatikkotalo, vaan näyttävä design maksaa pirusti. Tontti on myös yksi Helsingin parhaista, Ojanen perustelee.

Vaikka kahdeksan miljoonan hintapyyntö kuulostaa tavallisen työläisen korvaan hurjalta, ei kyseessä suinkaan ole Suomen kallein asunto.

– Eräs henkilö myy Kaskisaaressa samankokoista asuntoa noin 12 miljoonan euron hintaan. On niitä muutamia saman hintaluokan asuntoja myynnissä Suomessakin.

Ojanen kertoo olevansa positiivisesti yllättynyt siihen, miten hyvin asunnosta on tullut jo kyselyjä.

– Ilmoitus laitettiin julki perjantaina ja nyt on tullut noin viisi kyselyä. Jos olisin itse voittanut jostain  miljoonapotin, niin ostaisin talon itselleni, Ojanen fiilistelee.

Katso kuvat luksusasunnosta täältä.

The Rasmuksen Laurin talon myynnistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Korjaus 28.4. klo 10.14. Ylösen myymä talo sijaitsee Karhusaaressa, ei Laajasalossa.

Lue myös:

    Uusimmat