Valitseeko mies sielunkumppanin vai kauniin naisen? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään! 

"Puolison valinnassa naisille sielunkumppanuus on tärkeää. Miehille mielestäni ulkonäkö on tärkeää. Jos miehellä olisi mahdollisuus valita puoliso kahden eri naisen väliltä, valitseeko mies kauniimman, vaikka toinen olisi ns. sielunkumppani? Kannattaako tällaisessa tilanteessa rumemman luovuttaa suosiolla?" kysyy nimimerkki Ulkonäöllä on väliä.

Näin miesraati vastasi!

”Ulkonäöllä on merkitystä ainakin minulle. Ei sillä varmaan kaikkien mielestä ole, mutta ongelmani on siinä, etten edes tiedä, millainen ihminen se minun sielunkumppani sitten on. Sen takia pitää naamavärkin perusteella ottaa ja katsoa sen jälkeen, että on hän se sielunkumppani vai ei."
– Mies, 22, sinkku

"Ei kumppanin valintaan pelkkä ulkonäkö riitä. Jos nainen on pelkästään kaunis, mutta persoonallisuus ei miellytä, niin en ainakaan itse pystyisi seurustelemaan sellaisen naisen kanssa. Toki ulkonäkö merkkaa siinä mielessä, että ensivaikutelma luodaan ulkonäöllä. Mutta en sanoisi, että "vähemmän kauniin" kannattaa missään nimessä luovuttaa, sillä kuten vanha sanonta kuuluu, kauneus on katsojan silmässä. Eivät kaikki pidä kliseisen kauniista naisista. Yleisesti karsastan valinta-sanaa, koska eihän sitä kumppania ikinä valita kuin kaupan hyllyltä, vaan kyllä siinä pitää molemmin puolin kipinöiden sinkoilla. Ainakaan itse en ole koskaan alkanut seurustella niin, että olisin tietoisesti valinnut kumppanin, vaan tilanteet ovat menneet enemmän tai vähemmän sattumankaupalla."
– Mies, 37, naimisissa

"Lyhyt vastaus: ei. Pidempi vastaus: stereotypiat ovat kivoja, ne helpottavat lokeroinnin kautta asioiden käsittelyä ja niin edelleen, mutta niiden korrelaatio todellisuuteen on aina vähän niin ja näin. Niin miehet kuin naisetkin ovat yhtä lailla kiinnostuneita sekä ulkonäöstä että persoonasta. Kunhan on jokin asia jonka kautta kiinnostuu toisesta (ulkonäkö, hyvät jutut, henkevyys, hymy/katse ja muut), niin sen jälkeen päädytään aina syvällisempiin arvoihin, joiden perusteella rakennetaan (tai ollaan rakentamatta) parisuhdetta. En tiedä ketään, kuka olisi mennyt naimisiin silikonipallojen kanssa – kyllä se jotain muutakin vaatii. Se ratkaisee, mitä ihminen on kokonaisuudessaan, ja useasti itsensä rumaksi tuntevat eivät pysty edes arvioimaan omaa ulkonäköään objektiivisesti (saattavat näyttää toisesta osapuolesta vaikka kuinka kiinnostavalta). On oma itsensä ja luottaa siihen. Se joko riittää tai ei, aika näyttää."
– Mies, 39, parisuhteessa


"No kyllähän sillä ulkonäöllä on väliä kun tutustuu uuteen ihmiseen. Ulkonäön perusteella sitä yleensäkin toisen sukupuolen edustajasta kiinnostuu, mutta ulkonäöllä lähinnä herätetään se toisen kiinnostus, sen jälkeen enemmän ratkaisee se luonne. Titenkin itsestään huolta pitävä nainen on aina kiinnostavampi kuin sellainen joka ei ulkonäöstään välitä."
– Mies, 41, parisuhteessa

"Hyvä Ulkonäöllä on väliä: henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä sielunkumppanuus on jenkkiläisen tyttöleffagenren keksimä koukku, ei miehet silleen ajattele (ainakaan ne heteroäijät, mitkä minä tunnen). Nainen voi olla kaunis, mutta jos ei ole sielukkaan näköinen, saattaapi jäädä vain silmäkarkiksi ja valloitusvoitoksi. Jos rumempi on sielukkaan näköinen, hänestä tulee hyvinkin vaimo ja lasten äiti. Kauneus on katsojan silmässä. Harvoin löytyy sellaista pakettia, jossa kaikki palikat on kohillaan – eli kaunis, mukava, sielukas,muodollisesti valioluokkaa, hauska, seksikäs... Siis yksisarvinen joka tarjoilee kylmää olutta sohvalle pelin väliajalla. Ps. Älä vaan luovuta suosiolla, älä koskaan. Ole vain parempi vaihtoehto."
– Mies, 45, naimisissa


Lue myös:

    Uusimmat