Valiolta maailman ensimmäinen täysin laktoositon kerma

Valion laktoositon kevytmaitojuoma saa rinnalleen laktoosittoman ruokakerman. Ruokakerman valmistuksessa hyödynnetään samaa menetelmää kuin laktoosittoman kevytmaitojuoman valmistuksessa. Sen ansioista laktoosittomissa tuotteissa on onnistuttu välttämään vähälaktoosisille Hyla-tuotteille ominainen makea maku. Laktoositon ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja soveltuu kaikenlaiseen ruuanlaittoon. Kermavaahtoa siitä ei voi valmistaa, sillä tuotteen rasvapitoisuus on vain 15 prosenttia.

Samalla tuorekermojen pakkaukset uusitaan suljettaviksi. Vastedes kermat on pakattu kierrekorkillisiin, suljettaviin pakkauksiin, jotka maitotölkkien tapaan ovat kierrätettävää nestekartonkia.

Valio valmistaa uudet kermat ESL (Extended Shelf Life) -menetelmällä, jossa kerma kuumennetaan vähäksi aikaa korkeassa lämpötilassa. Yhtiön mukaan ESL-valmistusmenetelmä ja uudet pakkaukset pidentävät tuotteiden säilyvyyttä tuntuvasti. Kylmässä tuote säilyy vähintään 16 vuorokautta valmistusajankohdasta ilman säilöntä- tai muiden lisäaineiden käyttöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja