Valioliiga-kauden parhaaksi valittu Liverpool-puolustaja ollut ohittamaton jo yli vuoden

Liverpool sijoittui Valioliigakaudella 2018-19 niukasti toiseksi, joukkueen jäätyä vain pisteen päähän mestaruuden voittaneesta Manchester Citystä. Kuluneen kauden parhaaksi pelaajaksi sarjassa valittiin Liverpoolin hollantilaispuolustaja Virgil van Dijk.

Kakkossijalle jäänyt Liverpool pelasi pettymyksestä huolimatta komean kauden. Joukkue hävisi 38 ottelusta vain yhden ja saalisti kokonaisuudessaan 97 pistettä. Se on kaikkien aikojen suurin pistemäärä, millä Valioliigan historiassa on jääty kakkoseksi. Se on myös kaikkien aikojen kolmanneksi suurin pistepotti liigassa ylipäätään. Enemmän pisteitä sarjan historiassa on saavuttanut ainoastaan Manchester City, viimeisenä kahtena kautena. Tällä kaudella Cityn pistepotti oli 98 ja viime kaudella 100 pistettä. Molemmat kaudet päättyivät Manchesterin sinisten mestaruusjuhliin.

Valioliigan parhaaksi pelaajaksi valittiin ensimmäistä kertaa 14 vuoteen puolustaja, kun pystin nappasi järkälemäinen Liverpool-toppari Virgil van Dijk. Liverpool päästi kuluneella kaudella sarjassa vähiten maaleja, joukkueen maalieron oltua lopulta 89-22. Suuri syy tähän on juuri van Dijk, joka on Liverpoolin puolustuksen ehdoton johtohahmo.

Viimeinen kerta kun van Dijkista on menty Valioliigan ottelussa ohitse palloa kuljettamalla, tapahtui maaliskuussa 2018. Silloin siinä onnistui entinen Newcastle-peluri Mikel Merino, ottelussa jonka Liverpool kuitenkin voitti 2-0. Päättyneellä kaudella ei siis yksikään pelaaja kyennyt pääsemään pallon kanssa Liverpoolin hollantilaispuolustajan ohitse.

Vaikka Liverpool joutui Valioliigassa tyytymään lopulta kakkossijaan, koko kauden kestäneen kovan mestaruustaistelun jälkeen, on joukkueella yhä mahdollisuus Mestarien liigan voittoon. Liverpool kohtaa toisen englantilaisseuran Tottenhamin 1.6. Madridissa pelattavassa loppuottelussa.

Mestarien liigan sekä Eurooppa liigan finaaliottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat