Välimeren pasta

(4 annosta)

  • 1 sipuli
  • 4 rkl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 4 tomaattia kuutioina
  • 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 paprika kuutioina
  • 1/2 kesäkurpitsa kuutioina
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 pss (n. 400 g) pennepastaa parmesanraastetta

Laita pastavesi kiehumaan. Kuutioi kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli oliiviöljyssä pannulla, lisää loput kasvikset ja hauduta muutama minuutti. Lisää sitruunan mehu, hienonnettu basilika, suolaa ja pippuria. Keitä pasta kypsäksi, sekoita kastike joukkoon ja tarjoa tuoreen leivän ja parmesanraasteen kera.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat