Välimäen Midhill – hitti vai huti?

Makuja.fi:n Sivumaku-ruokablogi arvio myrskyn silmässä pyörähdelleen hampurilaisravintola Midhillin.

Hans Välimäen hampurilaisravintola Midhill joutui viime viikolla melkoiseen ryöpytykseen sosiaalisessa mediassa kehnosti hoidetun vesilasikohun vuoksi. Hampurilaisravintolassa ruokaillut asiakas yllättyi, kun ravintola laskutti hanavedestä 1,5 euroa. Suurempi myrsky kuitenkin syntyi, kun asiakas laittoi hinnoittelusta palautetta ravintolan Facebook-sivuille. Välimäen ravintolasta vastattiin asiakkaan kritiikkiin epätavallisella tavalla, mikä synnytti sosiaalisessa mediassa viestitulvan. Kohu kuitenkin laantui ja Välimäki nöyrtyi jopa anteeksipyyntöön.

Makuja.fi-sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen päätti testata hampurilaisketjun uuden toimipisteen Tampereen Särkänniemessä. Vesilasikohua Kinnunen ei kuitenkaan aio enää hämmentää.

– Lopputulemana Välimäen burgeripaikka keräsi tunnettuutta enemmän kuin millään markkinointikampanjalla olisi onnistuttu haalimaan. Vesilasin hinnoittelusta väännettiin kilpaa mitä ovelampia ja mitä säälittävämpiä vitsejä. Annan täydet sympatiat Midhillin henkilökunnalle, joka saa kuulla puhkikaluttuja nokkeluuksia hörönaurun saattelemana pitkin kesää. Vitsit kuitenkin unohtuvat, mutta Midhill-nimi säilyy muistissa, Kinnunen muistuttaa.

"Pirteä poikkeus bulkin keskellä"

Mutta entäpä sitten Midhillin ruoka? Vetikö ravintola vesiperän, vai saako Hansin hampurilaisravintolasta kenties Suomen parhaat burgerit? Kinnusen mukaan burgerien paistaminen osataan ainakin Särkänniemen Midhill-ravintolassa

– Ensi puraisu kertoi, missä mennään. Selkeissä mauissa, joissa ei ole annettu kikkailuille sijaa. Liha oli mehevää, ei siis liian tiivistä ja täydellisen mediumia. Sämpylä enemmän tai vähemmän itse tehtyä. Maut olivat varsin miedot, mutta syytä saa etsiä enemmän vallitsevasta käsityksestä burgereista.

– 95 % ravintolahampurilaisista maistuvat keskuskeittiölle. Kuten niin moni muukin katuruokakulttuurin osa, ovat burgeritkin jääneet Suomessa mättöruokatasolle. Samoja kuivia läpikypsiä pihvejä, samoja mauttomia sämpylöitä, hivenen itse maustettua purkkimajoneesia, suolakurkkua, salaattia ja mautonta tomaattia. Grillimaustetta päälle, että maistuu. Midhillin burgerin kuuluisi mielestäni olla se lähtökohta, ei pirteä poikkeus bulkin keskellä, Kinnunen jatkaa.

Lue koko ravintola-arvostelu Sivumaku-ruokablogista

Lisää aiheesta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja