Valheelliset WhatsApp-viestit ovat johtaneet kymmeniin joukkolynkkauksiin Intiassa

Viestipalvelu WhatsApp aikoo rajoittaa viestien eteenpäin välitystoimintoaan Intiassa tapahtuneiden joukkohakkausten takia.

Viesti Facebookin omistamalta yritykseltä tuli sen jälkeen, kun Intian poliisi kertoi WhatsAppissa levinneiden huhujen johtaneen väkivaltaisiin yhteenottoihin ja pyysi WhatsAppia estämään huijausviestien leviämisen. Väkivaltaisuuksissa joukko ihmisiä on yleensä käynyt yhden ihmisen kimppuun WhatsAppissa levinneiden syytösten jälkeen. Reutersin mukaan jotkut uhreista ovat jopa kuolleet joukkohakkauksessa. Reutersin mukaan useissa levinneissä valeviesteissä on nimetty ihmisiä lasten pahoinpitelijöiksi ja se on johtanut yli kymmeneen väkivaltatapaukseen.

WhatsApp kertoo nyt, että se aikoo rajoittaa sovelluksessaan tomintoa, jolla pystyy edelleen lähettämään viestin useammalle keskustelulle samaan aikaan. Muutos koskee yhtiön mukaan kaikkia käytättäjiä. Lisäksi Intiassa WhatsApp aikoo rajoittaa keskustelun määriä ja se aikoo poistaa media-viesteistä edelleen lähetys -napin.

Intia on WhatsAppin isoin markkina-alue 200 miljoonalla käyttäjällään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja