Poliisi antaa vinkit: Näin suojelet läheistäsi valepoliiseilta – kaupassa ja huoltoasemalla vaanivilla huijareilla käytössä sama taktiikka

7:30
MTV Uutiset Live: Poliisi kertoo videolla, kuinka ikäihmistä voi suojella huijatuksi tulemiselta.

Valepoliisit ovat huijanneet ihmisiltä pankkitunnuksia ja sitä kautta suuriakin summia rahaa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan viime aikoina on tullut tietoon useita tällaisia tapauksia. Huijausten kohteena ovat olleet erityisesti iäkkäämmät ihmiset.
Poliiseina esiintyvät huijarit kertovat uhreille tekaistun tarinan pankkikorttien skimmauksesta tai mahdollisesta kopioinnista ja tarjoavat apua kortin kuolettamiseen tai rahojen turvaan siirtämiseen.

Kun valepoliisit ovat saaneet uhrien kortit ja tunnusluvut haltuunsa, uhrien tileiltä on poliisin mukaan siirretty suuriakin summia rahaa.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan tapaukset noudattavat pääsääntöisesti samaa kaavaa. Epäillyt tekijät poimivat kohteensa muun muasa kauppakeskuksista, huoltoasemilta, kaupoista tai pankkiautomaateilta ja ottavat näihin yhteyttä esiintyen poliisina.

Epäillyt tekijät kertovat pankkikorttien skimmauksesta tai mahdollisesta kopioinnista ja tarjoavat "apua" kortin kuolettamiseen tai rahojen turvaan siirtämiseen. Saatuaan uhrien kortit ja tunnusluvut haltuunsa, tileiltä on onnistuttu siirtämään suuriakin summia rahaa.

Taustalla olevat epäillyt tekijät rekrytoivat bulvaanien tilejä käyttöönsä muassaverkossa. Bulvaaneille luvataan pieni palkkio tilin käytöstä. Poliisi haluaa muistuttaa, että henkilö, joka antaa tilinsä käyttöön rikollista toimintaa varten, syyllistyy rahanpesuun tai tapauskohtaisesti törkeään rahanpesuun.

Kesäkuun lopulta ja heinäkuulta kirjattuja tapauksia tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa törkeinä petoksina tai niiden yrityksinä sekä virkavallan anastuksina. Tuorein tapaus on kirjattu Itä-Uudenmaan poliisille eilen tiistaina 14.7.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja