Vakuutus ei korvaa suomalaisen jättilaskua Meksikossa – vakuutusyhtiö pahoittelee asiakkaansa vaikeuksia

Saksalainen vakuutusyhtiö Allianz pahoittelee suomalaisnaisen Meksikon-lomallaan kohtaamia vaikeuksista. 

– Olemme todella pahoillamme kuultuamme asiakastamme vaikeuksista, vakuutusyhtiö Allianz Global Assistance kommentoi asiaa MTV Uutisten pyynnöstä. 

59-vuotias suomalaisnainen sai lomallaan Meksikon Playa del Carmenissa sydänkohtauksen, ja joutui sairaalahoitoon. Kun kävi ilmi, että naisella on matkavakuutus kunnossa, hänet siirrettiin yksityiseen sairaalaan Hospiten International Cancuniin. Myöhemmin selvisi, että vakuutus ei korvaakaan sydänkohtauksen saaneen naisen yksityisiä sairaalakuluja, sillä nainen oli sairastanut keuhkoahtaumatautia jo ennen lähtöään matkalle. 

Nyt maksettavana on jopa 70 000 euroa sairaalakuluja, ja pallolaajennus on vielä tekemättä. Sairaalalento maksaisi satoja tuhansia euroja lisää, eikä vakuutus korvaa sitäkään. Meksikossa julkiset sairaalat ovat suomalaisiin verrattuna alkeellisia.

"Ehdot kehotetaan lukemaan tarkkaan"

Vakuutusyhtiö Allianz ei halua kommentoida yksittäisen asiakkaan tapausta. Allianz kertoo MTV Uutisille, että ilman sydänkohtauksen saaneen naisen tyttären ja aviopuolison suostumusta vakuutusyhtiö ei voi luovuttaa tietoja yksittäisistä tapauksista.

– Kaikkia asiakkaita kehotetaan lukemaan vakuutusehdot huolellisesti, ja 14 päivän kuluessa vakuutuksen ostohetkestä asiakkaalla on oikeus peruuttaa vakuutus ja saada rahat takaisin, mikäli oikeusturva ei ole liian kattava hänen tarpeisiinsa, vakuutusyhtiö Allianz vastaa. 

Allianz lähettää MTV Uutisille myös Finnmatkojen myymän Allianzin vakuutuksen ehdot. Jo heti esitteen alkusivulla mainitaan, että vakuutus ei kata kaikkea, vaan asiakkaan tulee huolella lukea vakuutusehdot varmistaaksesi, että saat tarvitsemasi vakuutussuojan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja