IS: Loviisassa kuollut ei ollut rengastaja – menehtynyt jäi puristuksiin puussa ja kuoli

Loviisassa menehtynyt ihminen ei ollut rengastaja kuten aiemmin uutisoitiin, vaan kokenut petolinturengastajan avustaja, kertoo Ilta-Sanomat.

Poliisi tiedotti aiemmin, että lintuja rengastamassa ollut ihminen on kuollut jäätyään kiinni puussa valjaisiinsa ja puristuksiin. Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui lauantaina Loviisassa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan kyseessä olikin hyvin kokeneen petolinturengastajan avustaja. Asian vahvistaa Ilta-Sanomille Helsingin yliopiston Rengastustoimiston johtaja Jari Valkama.

Tapausta tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä. Rikoskomisario Markku Lylykangas kertoo tiedotteessa, että menehtyneellä oli tapahtumahetkellä päällään vyötärön ympärillä ollut kiipeilyvyö.

– Vyö oli jäänyt oksan päälle jumiin, mikä aiheutti sen, että vyö oli vetäytynyt menehtyneen kainaloihin saakka. Menehtynyt ei enää jaksanut mennä ylöspäin, että olisi saanut köyden vapaaksi, vaan väsyi ja ote petti kohtalokkain seurauksin.

Poliisi suosittaa rengastajille sekä korkealle harrastusten vuoksi kiipeäville varusteiden tarkastamista. Lisäksi poliisi kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota työskentelyn käytäntöihin.

Uutista päivitetty ke 15.6. klo 21.15 Ilta-Sanomien tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja