Vaikeaksi meni! Mäkiosuudesta raju isku Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen MM-mitalihaaveille

Ilkka Herola: Enää ei ole temppuja tehtävissä 2:41
Ilkka Herola ennakoi MM-starttia MTV Urheilulle.

Yhdistetyn suomalaiset menestystoivot Ilkka Herola ja Eero Hirvonen eivät yltäneet toivottuihin mittoihin suurmäen kilpailun mäkiosuudella Seefeldin MM-hiihdoissa perjantaina.

Herola oli suomalaisnelikon paras 117-metrisellään (20. sija). Se oli ihan kelpo suoritus Innsbruckin mäen harjoituksissa nähtyjen ongelmien jälkeen, mutta hyppyyn olisi pitänyt tulla lisää mittaa, sillä eroa MM-mitaliin hiihto-osuuden starttiviivalla on peräti minuutti ja 51 sekuntia.

Hirvonen pääsi vain 111 metriin ja ero kärkeen venähti yli kahteen minuuttiin. Hirvonen starttaa hiihtoon 27. sijalta.

Muista suomalaisista Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho onnistuivat odotuksiin nähden hyvin. Mutru hyppäsi 118,5 metriä ja Mäkiaho 116 metriä. He lähtevät ladulle sijoilta 23 ja 29.

Kolmen kärjen mäkiosuudella muodostivat Saksan Eric Frenzel, Itävallan Mario Seidel (+0.05) ja Norjan Jan Schmid (+0.10).

Yhdistetyn kisan 10 kilometrin hiihto-osuus alkaa klo 17.15.

Juttua korjattu klo 17.30. Ilkka Herolan ero kärkeen oli mäen jälkeen 1.51 minuuttia.