Olympialaisissa mitalisijoja kutitellut Eero Hirvonen hiihtää entistä kovempaa – "Nyt lähtökohta on erilainen"

Ilkka Herola: Enää ei ole temppuja tehtävissä 2:41
Videolla yhdistetyn kilpailija Ilkka Herola avaa odotuksia MM-kisoihin

Eero Hirvonen on Ilkka Herolan ohella Suomen mitalikandidaatti Seefeldin MM-kisojen yhdistetyssä. Yhdistetyn mitalia on povattu jo jonkun aikaa, Hirvonen näytti viime talven olympialaisissa, että hän voi palauttaa Suomen mitalikantaan.

Hirvonen oli Pyeongchangissa molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa kuudes. Odotukset tähän kauteen olivat kovat, mutta ärtynyt polvivamma piti hänet kesän ja syksyn aikana sivussa mäkihyppyharjoituksista monta kuukautta. Hirvonen kisasi ensimmäisen kokonaisen maailmancup-viikonlopun vasta tammikuussa. Odotuksia nosti kuitenkin se, että hän voitti yhdessä Herolan kanssa Lahden maailmancupin parikisan.

– Viime vuoteen jos vertaa, niin sitä ennen oli podiumsijoja takana ja olin kuudentena maailmancupissa, Hirvonen muistuttaa kolmesta maailmancupin palkintosijastaan ennen olympialaisia.

– Siellä oli realistisempaa taistella mitalista ja siellä tulikin kaksi hyvää sijaa. Tänä vuonna lähtökohta on vähän eri, ei ole palkintosijoja ja hyppäämisen kanssa on ollut vaikeaa. Pääsin aloittamaan hyppäämisen käytännössä juuri ennen maailmancupin alkua. Ei voi mitenkään ennakkosuosikin asemassa olla, Hirvonen myöntää.

Yksi asia on kuitenkin paremmin kuin vuosi sitten: hiihtovauhti on vieläkin parempaa.

– Mutta se ei auta, jos mäessä jää liian kauas, Hirvonen muistuttaa.

(Artikkeli jatkuu videon alla)

2002 Ilkka Herola


Parikisa on ennakkoon ajateltuna Hirvoselle ja Herolalle paras mitalisauma, mutta keskittyminen on perjantain henkilökohtaisessa kilpailussa. Siinäkin mikä vain on mahdollista.

– Realistiset mahdollisuudet on taistella mitalista, jos tulee kauden parasta kisasuoritusta. Ei tarvitse olla talven parhaita hyppyjä, mutta aika lähelle sitä. Miten sitten onnistuu Innsbruckin mäestä kisatilanteessa, se on se juttu, joka jää nähtäväksi, Hirvonen linjaa.

Keskviikon harjoituksissa Hirvosen paras kantoi 116 metriä. Kolmikierroksisen harjoituksen pisimmän, 128-metrisen, leiskautti Japanin Go Yamamoto.

2002 Leevi Mutru


Lue myös:

    Uusimmat