Vaihtoehtoja kauneusleikkaukselle

Ihon virheitä voi korjata myös kirurgiaa hellemmin keinoin. Lue, mitkä operaatiot toimivat parhaiten alle 30-vuotiaalla, keski-ikäisellä ja päälle viisikymppisellä.

The Look -klinikalla työskentelevän kirurgian erikoissairaanhoitaja Tiina Koivusen pakeilla käy kaiken ikäisiä asiakkaita laidasta laitaan. Tietyillä ongelmilla on taipumus korostua tietyssä iässä.

Alle 30-vuotiaat ovat kiinnostuneet profiilinmuokkauksesta, ja moni kärsii kuivasta ihosta.

− Tämä ikäryhmä käy paljon tehokkaissa kuorinnoissa. Kysyntää on jonkin verran botoxille ja huulien täytölle. Joillakin voi kehittyä vahvat otsajuonteet jo varhain, mutta se ei ole kovin yleistä, Koivunen sanoo.

40 ikävuotta lähestyttäessä ihon kollageenin määrä laskee ja iho kuivuu sekä veltostuu. Monelle tulee pigmenttilaikkuja ja selkeitä juonteita.

− Tässä vaiheessa tehokkaampi hoitokeino on mesoterapia, jossa laitetaan injektiopistoksella ihon alle ravinteita ja kosteutta. Ihon omaa kollageenituotantoa on myös mahdollista kasvattaa.

Yli 50-vuotiaan iho veltostuu useimmiten jo siinä määrin, että korjaaminen vaatii kirurgiaa.

− On olemassa genetiikan ihmelapsia, joiden kohdalla muutos on hidas, mutta se ei ole yleistä, Koivunen toteaa.

Luonnollisuus on arvossaan

Yhä useampi ymmärtää aloittaa ihon huoltamisen ennaltaehkäisevästi jo 30−40-vuotiaana. Ammattilaisen puheille tullaan myös tiedustelemaan, mitä ihon suhteen kannattaisi tehdä.

− Ihmiset arvostavat hyvin paljon luonnollista kauneutta. Moni tiedustelee, että muutunko kovasti käsittelyn myötä. Oma kaunis luonnollisuus halutaan säilyttää taustalla, Koivunen kuvaa.

Nykyajan kehittyneet menetelmät ovat aikaansaaneet sen, että ihon huoltaminen onnistuu yhä pienemmällä vaivalla.

− Meillä käy tänä päivänä niin sanottuja lounasvisiittejä. Pienet mustelmat voi peittää meikillä ennen töihin paluuta.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat