Vahvistus: Yleisöllä ei asiaa Rovaniemen MM-ralliin

2:19
Kalle Rovanperä on yksi suosikeista Rovaniemellä ajettavassa kisassa. Näin hän kommentoi suoristustaan Monte Carlon MM-rallissa.

Rallin MM-kauden toinen osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Rovaniemen ympäristössä ilman yleisöä.

Rallijärjestäjät vahvistivat keskiviikkona, että kilpailuun ei päästetä yleisöä koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi. Päätös oli odotettu, sillä Lapin aluehallintovirasto oli linjannut maanantaina, että yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Lapin sairaanhoitopiirin alueella helmikuun loppuun saakka.

Kilpailujen järjestäminen ilman yleisöä on tullut tutuksi rallin MM-sarjassa korona-ajalla. Edellisen kerran pääsylipun hankkineita katsojia päästettiin erikoiskokeiden varteen viime syyskuussa järjestetyssä Viron MM-osakilpailussa.

Sen jälkeen MM-pisteistä on ajettu Turkissa, Sardiniassa, Monzassa ja viimeksi Monte Carlon osakilpailussa viime viikolla. Neljä edellistä MM-osakilpailua on suljettu katsojilta.

Historian ensimmäinen Suomen MM-talviralli järjestetään 26.-28. helmikuuta. ”WRC-Tunturitallille” avautui paikka kalenterista, kun Ruotsi joutui perumaan MM-osakilpailunsa koronatilanteen vuoksi. 

Rovaniemen MM-rallin säännöt julkaistaan ensi viikon maanantaina 1. helmikuuta. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy viikkoa myöhemmin 8. helmikuuta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomen talviralli polkaistaan kunnolla käyntiin testierikoiskokeella perjantaiaamuna 26. helmikuuta ja perjantai-iltana on ohjelmassa kisan ensimmäinen varsinainen erikoiskoe. Lauantaina ajetaan kolme kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina iltapäivän puolella Power Stageen.

Järjestäjät ilmoittivat aiemmin, että Arctic Rally Finlandissa ajetaan yhteensä 260 erikoiskoekilometriä.

Suomessa ajetaan kaudella 2021 kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua. Suomen perinteikäs soraralli järjestetään heinä-elokuun taitteessa Jyväskylän ympäristössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja