Vähät säästämisestä, nyt törsätään!

Lukijat säästävät hyvin eri tavoin, ja osan säästöpossu kolisee tyhjyyttään ihan tarkoituksella – kerranhan sitä elämässä vain eletään!

Koti-osion kyselyyn vastanneista lukijoista lähes puolet säästää katsomalla tarkkaan, mitä kaupasta lähtee mukaan.

– En ole koskaan ollut varakas, joten säästämisestä on tullut toinen luonto. Ostan mahdollisimman vähän, edullista, kestävää, monikäyttöistä. Käytän kaiken loppuun, paikkaan, jatkan, teen rippeistä vielä jotain uutta. Pätee niin ruokiin kuin vaatteisiin ym. Niin, enkä tietenkään matkustele kaukolomille. Koskaan, ikinä. Ja luonto kiittää, nimimerkki Köyhimys kertoo.

Osa kuitenkin rakastaa tuhlaamista, eikä häpeile myöntää sitä!

– Olen todella huono säästämään. En koskaan jaksa vertailla kaupassa tuotteiden hintoja. Etenkin ruokakaupassa tulee ostettua sellaista, mistä tykkää, eikä niinkään katsottua, mitä se maksaa, nimimerkki Pupu kirjoittaa.

– Minä en säästä, sillä haluan nauttia elämästä: matkustaa, ostella ihania lahjoja, käydä ulkona syömässä, bilettää, käydä elokuvissa, konserteissa, baletissa, shoppailla ja hemmotella itseäni. Vanhana muorina muutan biitsipummiksi Thaimaahan ja elelen peruseläkkeelläni. Elämä on elettäväksi tarkoitettu, säästäminen ei kiinnosta yhtään!, nimimerkki MitäänEiSaaMukaan80 toteaa.

– Palkasta hoidetaan lainanmaksu ja muut laskut.Muu raha on sitten tarkoitettu laitettavaksi liikkeelle.Eihän tästä lamasta koskaan päästä,jos rahat tungetaan johonkin ihmeen sukanvarteen.Tulee rotta ja syö koko rahat tai viikatemies tulee kylään ja muut nauttii sitten niistä rahoista.Minä tahdon nauttia rahoistani itse ja heti!, Pinja kirjoittaa.

Kysymys: Haluatko sinä säästää sukanvarteen vai nauttia elämästä?

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja