Mainos

Vaasan TV-Talo: keittiötä myöten valmis

Suuri urakka päättyy – TV-Talo on valmis messuvieraiden ihailtavaksi.


TV-Talon keittiöratkaisuista järjestettiin kaksi äänestystä, joista ensimmäinen koski keittiön toimintoja ja niiden järjestelyjä. Työtehoseura oli tiiviisti mukana vaihtoehtojen suunnittelussa. Katsojien valinta osui vaihtoehtoon "Ergonominen", joka oli myös asukkaiden suosikki. Siinä on sijoitettu sisääntulon välittömään tuntumaan kuivakaappi ja kylmäkoneet, joiden vieressä on paljon laskutilaa kauppakasseille.

Toinen äänestys koski keittiön visuaalista ilmettä. Sen voitti "Ajaton keittiö" – valkeilla peiliovilla varustettu keittiö, jossa on tummat laminaattitasot.

– Keittiöstä tuli mieleisemme, sanoo Suzanna Mäkynen.

– Täällä on kaksi vesipistettä ja paljon laskutilaa. Mahdumme molemmat kokkailemaan samaan aikaan. Ja mikä mukavinta, voimme samaan aikaan seurustella olohuoneessa olevien vieraiden kanssa. Samalla näkee vielä merellekin! Tilan ulkoasu miellyttää meitä, vaaleat kaapit ja tummat työtasot antavat hyvää kontrastia. Pisteenä i:n päällä on tuo ylä- ja alakaappien välinen tila, jossa on lasilevyn peittämä tapetti.

Korkean olohuonetilan kattoon asennettu akustiikkalevy on poistanut kaikumisen kokonaan, vaikka tila on kovapintainen ja siellä on suuria ikkunoita. Komistuksena on katsojien valitsema takka, joka on rakennuttajien ylpeydenaihe. Alakerrassa on lisäksi makuuhuone sekä sisääntuloaula yläkertaan johtavine portaineen. Sisääntulon vieressä on kodinhoitohuone, jonka toiminnallisuudesta ja värimaailmasta äänestettiin myös. Erikorkuiset tasot ja ajatuksella sijoitetut koneet sekä kaapit takaavat toiminnallisuuden.

– Kodinhoitohuone tulee toimimaan meillä toisena sisäänkäyntinä, kuten monessa muussakin talossa. On hyvä tulla sisälle ja riisua märät lenkkivaatteet omaan paikkaansa ja siirtää siitä myöhemmin pyykkiin, Jarmo Uutela toteaa.

Ylhäällä on makuutiloja ja iso aula lasikaiteineen, joiden ansiosta näkymä merelle on täydellinen. Mainio yksityiskohta on makuuhuoneessa, vuoteen päädyn taakse sijoitettu pukeutumistila, jonne pääsee vuoteen molemmin puolin olevien liukuovien kautta.

Makuuhuoneen vieressä on isännän oma huone, jossa on muun muassa biljardipöytä. Sitä vastapäätä sijaitsee lasiseinän eristämä työhuone.

Yläkerran toisessa päässä on äänestyksistä tuttu kylpylämaailma. Pukuhuoneen toisella puolella on vielä varsinainen rentotutumisnurkkaus, jossa on poreallas ja seinän kokoiset ikkunat merelle.

Käytännöllisesti katsoen koko sisustus on toteutettu katsojaäänestysten tulosten pohjalta. Sisustussuunnittelija Tarja Kankaanpää-Salonen Hartman Oy:stä laati vaihtoehdot tulevien asukkaiden kanssa. Mikä oli lähtökohtana, kun kaikkien vaihtoehtojen oli aina oltava samalla kertaa selvästi erilaisia ja kuitenkin yhteensopivia talon muun ilmeen kanssa?

– Aivan ensimmäiseksi piti päättää talon tyylistä eli siitä, mitä värejä ja materiaaleja siellä tultaisiin käyttämään. Koska ikkunoista näkyy meri, taivas ja maa, valittiin sen mukainen värimaailma, sininen, valkoinen ja ruskea. Se oli sitten jollain tavalla esillä kaikissa vaihtoehdoissa. Tämä takasi sen, että voittipa mikä vaihtoehto hyvänsä, se sopi kuitenkin aina kokonaisuuteen. Lisähaastetta loi tietysti se, että vaihtoehtojen piti olla yhtä hyviä.

Kankaanpää-Salonen on tyytyväinen lopputulokseen. Niin ovat tulevat asukkaatkin:

– Onhan tämä ollut todella erikoinen vuosi. Rakentaminen on muutenkin aina oma juttunsa, ja tähän tuli lisänä tuo äänestäminen. Olemme itse sekä rakennukseen että ratkaisuihin niin tyytyväisiä kuin olla voi ja nyt odotamme mielenkiinnolla, minkälaista palautetta tulee messuvierailta, Uutela kertoo.

Lisätietoja:

Keittiö – Petra-Keittiöt

(JKA 23.5.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.