Vääränlainen pipo koitui kohtaloksi: Poliisi sai ilmoituksen epäilyttävästä henkilöstä – väkivaltainen pidätys johti kauppareissulla olleen miehen aivokuolemaan

Poliisi pidätti viattoman miehen väkivalloin – vammat johtivat aivokuolemaan 1:53
CNN: Valvontakamerakuvaa Elijah McClainin kaupassa käynnistä.

23-vuotias Elijah McClain pidätettiin Aurorassa Yhdysvalloissa väkivaltaisesti. Aurora sijaitsee Coloradon osavaltiossa.

McClain oli syytön. Väkivaltainen pidätys johti aivokuolemaan ja McClainin perhe ilmoitti perjantaina, että he päättivät lopettaa miehen elintoimintojen ylläpidon. Asiasta kertoo The Denver Post.

McClainin pikkusisto Samara on puhunut medialle. Hän kuvailee veljeään kiltiksi ja suloiseksi ihmiseksi.

Anthony Camacho Auroran poliisista kertoi perjantaina, että hän ei voi vahvistaa McClainille aiheutuneiden vammmojen laajuutta.

Kolme poliisia on tapauksen tutkinnan ajan palkallisella vapaalla. Poliisien henkillöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Piti pipoa anemian vuoksi

Poliisi sai ilmoituksen "epäilyttävästä henkilöstä" elokuun 24. päivän iltana. Kyseessä oli McClain, joka oli pukeutunut kasvot peittävään pipoon.

Uhrin sisko kertoi, että hänen veljensä piti usein iltaisin peittävää pipoa, koska hänelle tuli kylmä anemian vuoksi.

McClain oli käynyt lähikaupassa ostamassa teetä. Kaupan myyjä ei pitänyt häntä ollenkaan uhkaavana, vaan ystävällisenä.

Matkalla kotiin McClain pidätettiin.

Sydän pysähtyi

Poliisin kertoman mukaan he olivat yrittäneet pysäyttää jalan kulkevaa McClainia, eikä tämä ollut suostunut. Poliisin mukaan hän oli tapellut vastaan pidätyksen yhteydessä.

Poliisin lausunnossa lukee, että pidätyksen yhteydessä jouduttiin käyttämään fyysistä väkivaltaa ja että paikalle oli soitettu ambulanssi.

McClainin sydän pysähtyi ambulanssissa.

Poliisipäällikkö: Hän oli syytön

Auroran poliisipäällikkö Nick Metz antoi haastattelun keskiviikkona. Hän kertoi, että McClain ei ollut tehnyt mitään rikollista.

Samara McClain mukaan hänen veljensä oli hieroja ja hän suunnitteli menevänsä yliopistoon.

– Hän oli hyvä ihminen. Hän ei koskaan riidellyt kenenkään kanssa. Jos joku yritti väitellä hänen kanssaan jostakin, hän sanoi vain "minä rakastan sinua" ja käveli pois, sisko kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat